34-årig venter i en spansk fængselscelle på at blive udleveret til Danmark. Han er sigtet for at have trykket på aftrækkeren under skuddramaet på Halmtorvet i København.

I en fængselscelle på den spanske ferieø Ibiza venter et 34-årigt Hells Angels-medlem nu på at blive udleveret til Danmark. Politiet sigter ham for mordforsøget den 26. januar på Halmtorvet i København, hvor en 40-årig fra bandemiljøet på Nørrebro blev skudt gennem vinduet til thai-restauranten Ban Gaw.

Politiet har i et par uger jaget den 34-årige HA’er – KR, som i en halv snes år har været fuldgyldigt medlem af Hells Angels afdeling South End i Ishøj. Der blev udstedt en international arrestordre på KR og i onsdags sporede politiet ham til Ibiza, hvor spansk politi anholdt ham.

- En begæring om udlevering er på vej til Ibiza, og hvis han ikke modsætter sig, kan en udlevering ske indenfor ti dage, siger efterforskningsleder Knud Vass, Station City.

Spansk politi har anmodet kollegerne i Danmark om at få tilsendt KR’s fingeraftryk, så hans identitet kan bekræftes. I 2004 blev KR idømt et års fængsel for pengeafpresning til 150.000 kr. mod en bilforhandler. Han er også tidligere dømt for vold og våbenbesiddelse.Læs videre nedenunder

Fest hos HA
KR deltog i december i en fest hos Hells Angels i Ishøj, hvor 30 nye medemmer af AK 81 blev optaget.

På et gruppebillede står KR yderst til venstre i gruppen af det nye AK 81fra blandt andet Lyngby, Ballerup, Rødovre og Esbjerg.

Politiet mener, at skyderiet på Halmtorvet var et led i krigen mellem indvandrer-bander og Hells Angels og klubbens støtter i AK 81.

Den 40-årige sad og spiste på Ban Gaw med to venner, da to maskerede mænd dukkede op på fortovet foran restauranten. Den ene affyrede en serie skud mod mændene, men to nåede i sikkerhed bag baren. Den 40-årige blev ramt af fire skud i halsen, brystet og skulderen. Han overlevede mirakuløst.

- Den forurettede ved ikke, hvem der skød ham, siger Knud Vass, Station City. Politiet tør ikke udelukke, at det var en af de to andre, som i virkeligheden skulle have været skudt.

Pistolmanden flygtede i en rød Fiat Tipo, der blev fundet på Borgmester Fishersvej på Frederiksberg i København. Bilen kunne spores til personer i AK 81, sagde politiet.