Noget gik grueligt galt, da den engelske TV-kanal E4 i aftes lancerede sit nye program 'Death Wish Live!'. En deltager var ved at miste livet, da han i det direkte show blev hængt.

Showet følger nogle deltagere, som på direkte TV skal udføre nogle ekstremt farlige stunts - men allerede i første udsendelse gik det altså galt.

Stuntmanden Jonathan Goodwin fik til opgave at hænge med en løkke om halsen flere meter over jorden. Herefter skulle han selv forsøge at komme fri - men efter 30 sekunder blev det direkte program afbrudt med et 'Death Wish Live - vi er straks tilbage skilt' på skærmen.

Imens var der dramatik i studiet. Goodwin kunne ikke selv komme fri, og medarbejderne på programmet måtte skære ham ned. En ambulance kom til stedet og Goodwin blev undersøgt. Da programmet gik igang igen, kunne man stadig se ambulance-folkene rende rundt i baggrunden.

- Han havde 30 sekunder til at komme løs, men det lykkedes ikke for ham. Det sluttede med, at han hang med rebet om nakken, og man var tvunget til at skære ham løs, siger et vidne til den engelske avis The Evening Standard.

Ifølge en talsmand for tv-kanalen var stuntmanden aldrig i livsfare.

- Jonathan blev med det samme undersøgt af ambulance-folkene, som kunne bekræfte, at han havde det godt, og at hans eneste skader var små brændmærker efter rebet.

Alligevel må kanalen regne med en nærmere undersøgelse. Talsmand for kontrolorganisationen Mediawatch, Dave Turtle, siger til Evening Standard.

- Vi er dybt bekymret over den effekt, som dette vil have på seerne. Programmet viser, hvordan man kan slå sig selv ihjel - og det gør det værre, at programmet henvender sig til et ungt publikum.

Jonathan Goodwin ønsker - på trods af sin nær-døds-oplevelse - at fortsætte i programmet.

- Jeg havde fået fortalt, at det var farligt og dumt, og det viste sig, at det var rigtigt. Men bortset fra en øm hals, så har jeg det fint, siger han.

På fredag vil han forsøge at komme ud af en kiste, som er sænket ned i jorden og dækket med våd cement.

En anden amerikansk stuntman ved navn 'Pyro Boy' skal samtidig forvandle sig selv til et fyrværkeri.

tik@bt.dk

Andre læser også