Justitsminister Nick Hækkeup freder rigspolitichef Thorkild Fogde.

Nick Hækkerup siger, at han fortsat har tillid til rigspolitichefen.

- Ja, jeg har tillid til Thorkild Fogde, siger Nick Hækkerup fredag eftermiddag foran Folketingssalen på Christiansborg.

Reaktionen fra justitsministeren kommer efter, at flere partier har stillet sig yderst kritisk over for Rigspolitiets rolle i minkskandalen.

Selvom Thorkild Fogde 5. november vidste besked om, at der ikke var lovhjemmel til at slå raske mink ihjel begyndte politiet 6. november at ringe rundt til minkavlere med budskabet om, at alle mink i Danmark skulle slås ihjel.

Hvis det viser sig, at Thorkild Fogde var ganske klar over, at ordensmagten handlede ulovligt i dagene fra 6. til 8. november, risikerer han i værste fald ifølge ekspert i offentlig forvaltning, Sten Bønsing, at blive idømt fængselsstraf.

Læs mere om dette her.

Om sin tillid til Thorkild Fogde siger Nick Hækkerup:

»Det her er beklageligt. Det skal der læres af. Det er en fejl, og det erkender Rigspolitichefen også.«

»Det her actioncard skulle ikke have været udformet på den måde (så minkavlere fejlagtigt fik at vide, at myndigheder ville slå deres mink ihjel, hvis de nægtede at gøre det selv, red). Den proces er forkert - den mangler hjemmel,« fortsætter Nick Hækkerup.

Vil du gøre noget videre for at undersøge det forløb?

»Jeg forstår at Folketinget, og det synes jeg er fornuftigt, arbejder på at finde en model, hvor der kan blive lavet en uvildig undersøgelse af forholdene,« siger Nick Hækkerup.