Lyt til artiklen
En international spillefilm om den danske eventyrdigter H.C. Andersen er under forberedelse. Bag projektet står producenten bag bl.a. Oscar-vinderen "Babettes Gæstebud", Just Betzer og forfatteren Erik Bendt Svendlund. Filmen forventes at blive optaget i Danmark i 2003/2004, og rollelisten besat med internationale såvel som danske skuespillere. Det fortæller Just Betzer til Berlingske Søndag.

Verdenspremieren på filmen, der kommer til at handle om H.C. Andersens liv på de bonede gulve ved Hoffet i København, er allerede planlagt til at finde sted på 200 års dagen 2. april 2005.

I filmen genopliver manuskriptforfatteren Erik Bendt Svendlund det tidligere rejste spørgsmål, om H.C. Andersen var uægte barn af Christian VIII og grevedatteren Elise Ahlefeldt-Laurvig, som kongen angiveligt havde en frugtbar affære med. Filmen bliver ikke den eneste markering af H.C. Andersens 200 års dag.

Allerede næste år indleder Nordisk Film A/S med instruktøren Rumle Hammerich i spidsen optagelserne til en TV-serie om H.C. Andersens ungdom, der også får premiere i dansk TV i forbindelse med den runde dag.

/ritzau/