Hvis du handler med en anden privat, så vær opmærksom på, at sælger også er en privatperson.

Det betyder, at der ikke er den samme beskyttelse af købeloven som ved handel med en erhvervsdrivende. Køber har f.eks. ikke 14 dages fuld returret eller to års reklamationsret. Mange af principperne gælder dog, hvis intet andet er aftalt.

Ved en uoverensstemmelse i en privat handel kan du ikke få behandlet en klagesag i Forbrugerklagenævnet. Du må selv søge rådgivning ved en advokat eller i sidste ende hos domstolene.

Det er en fordel at have afklaret forskellige spørgsmål vedr. selve handlen, inden den er foretaget. Det er også vigtigt, at aftalen er skriftlig, hvis der senere er brug for at kunne dokumentere noget. trni

1. Sådan gør du på nettet
Ditte Maria mener, det er vigtigt at være kritisk med de varer, man vil sælge. Der er ikke mange, der gider at købe en slidt H&M top, som har kostet 40 kr. Sælg derfor varer, hvor kvaliteten er i orden.

2.
Ditte Maria tager billeder af de varer, hun vil sælge. Det er vigtigt med en god præsentation, så hun tager billeder fra alle vinkler og af detaljer. Hun skriver også alle mål på, så folk kender længde og bredde.

3.
Derefter opretter hun en annonce på Trendsales og sætter en pris eller skriver, at folk kan byde. Hun ser, hvad andre tager for en lignende varer og ser på varens stand. Velholdt tøj kan hun få mere for.

4.
Når Ditte Maria og køber er blevet enige om en pris, klarer de handlen over Trendsales. Køber sætter penge ind på Ditte Marias Trendsales-konto, og så sender hun straks varen af sted med posten.

Det er vigtigt, at tage billeder fra alle vinkler og af detaljer. Ligeså at skrive alle mål på, så folk kender længde og bredde.