Gud, det er løgn. Nej, det er faktisk Marianne Karlsmose. Kristeligt Folkepartis leder forvandlet fra leverpostej til lækker steg

Den unge højgravide formand for Kristeligt Folkeparti, er normalt så kedelig at se på, at både vælgerne og partimedlemmerne simpelthen har klaget!

Hårdt presset af disse omstændigheder og partifællen Tove Videbæk har Marianne Karlsmose valgt at gøre noget ved sagen. Hun har været under kyndige hænder hos stylisten Bibbi Bergholdt inden partiets sommergruppemøde i dag og landsmødet i oktober.

Her er Karlsmose, som de delegerede vil se hende på landsmødet i Middelfart. Forvandlet fra leverpostej til lækker steg. Og det vil nok få de kristelige til at få kaffen og det bløde brød galt i halsen.

»Det er utroligt. Jeg har fået e-mails fra folk, jeg slet ikke kender, der skriver, at jeg ser for kedelig ud, og nu må jeg tage mig sammen. Og i partiet er det jo endnu værre, især kvinderne,« siger Marianne Karlsmose.

Gav efter for pres
»Tidligere har jeg gjort en dyd ud af, at jeg gerne ville være mig selv, og ikke bruge makeup overhovedet. Men efterhånden, som presset stiger, er der grænser for, hvor mange kampe jeg kan kæmpe på én gang. Og da jeg indså, at det havde betydning for, om jeg kan få budskabet ud, måtte jeg bøje mig.

Vi er nødt til at kommunikere vores budskaber professionelt. Det gør alle andre også,« siger Marianne Karlsmose.

Hun ankom til stylingen i træt lilla T-shirt og hvide tennissokker. Men med ny makeup, hår, kjole og briller er det en helt ny Karlsmose, der toner frem.

»Jeg får også mere selvtillid, når folk siger, jeg ser godt ud. Men der er godt nok meget arbejde med alle de pensler og maling,« sukker hun.

Fokus på udseendet
Partiets socialordfører Tove Videbæk er også blevet shinet op:

»Marianne er selv blevet opmærksom på, at det nok var nødvendigt at gøre noget ved udseendet. Vi blev enige om at blive stylet sammen, og det er jeg glad for, at vi gjorde. Jeg tror, det betyder en del for partiet. Hvis folk ikke er glade for dét, de ser, hører de heller ikke efter, hvad der bliver sagt. Der er desværre meget fokus på udseendet i samfundet, og det er jo trist, for det er da indholdet, der er det vigtigste,« siger Tove Videbæk.

Bibbi Bergholdt skal med til landsmødet for at sørge for Marianne Karlsmoses udseende.

»Marianne var ikke kedelig at se på. Jeg synes, hun er utroligt sød, og det er det, jeg har trukket frem i makeup'en og tøjet,« siger Bibbi Bergholdt.