De var der allesammen, de nye uprøvede talenter og de gamle Melodi Grand Prix-veteraner som Ole Bredahl fra Sir Henry og Peter Stub fra Fenders, da Danmarks Radio kl. 12 fredag havde skarp deadline for indlevering af sange til Melodi Grand Prix 2001.

På bare en time dukkede hele tre tidligere Grand Prix-vindere op med bidrag. Gry Johansen, vinder i 1984 med "Kloden drejer", Michael Elo, manden bag Anders Frandsens "Lige der, hvor hjertet slår" (1991) og Ebbe Ravn, manden bag Michael Teschl og Trine Jepsens "Denne gang" (1999).

Michael Elo, hvis kæmpehit "Why Don't We Fly" i øvrigt kæmpede med Brdr. Olsens "Angelina" om 1. pladsen i sin tid, har bidraget til Grand Prix'et tre gange.

"Jeg tror, jeg har sovet to timer i nat, jeg har siddet og arbejdet med klaveret. Jeg har lige indspillet vokalen her for en time siden. Jeg har været i tvivl til det sidste, om jeg havde noget, der var godt nok til at være med," siger Michael Elo - som i øvrigt var anledning til et dæmpet "respekt!", da en af de yngre, håbefulde konkurrencedeltagere opdagede, at det var ham.

DR har i alt modtaget 332 sange. Nu skal en hemmelig komité udvælge ti sange til konkurrencen 17. februar i det totalt udsolgte Herning Messecenter. Messecenteret åbnede i går for salg af billetter til generalprøven 16. februar.

Det skal for en god ordens skyld nævnes, at det ikke automatisk er sådan, at komponisterne kommer til at synge deres sange, hvis de udvælges. Det afgør DR i sidste instans.