»Forstå det nu. Danmark er ikke noget stygt land, som kun vil dine børn ondt.«

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>36-årige Mohammed Rafiq har kun foragt til overs for de indvandrerforældre, der sender deres børn på genopdragelse, og den unge socialdemokrat slår nu i bordet og kræver, at der bliver sat en brat stopper for genopdragelsestrafikken.

Det er på tide, at denne gruppe indvandrere én gang for alle får at vide, hvor grænserne går her i landet, lyder hans budskab.

»Vi har at gøre med folk, der tror, at deres døtre tager skade af at gå til svømning sammen med deres klassekammerater. Vi har at gøre med folk, der lukker deres koner inde i lejligheden, fordi de ikke skal se på andre mænd.

Vi har at gøre med folk, der har en kvindeundertrykkende tankegang, og derfor må vi melde klart ud nu. Det her er Danmark, og her har vi ligestilling, og det skal vi være stolte over og forsvare for enhver pris.

Vi skal ikke acceptere, at piger og drenge bliver sendt på genopdragelse. Det skader integrationen, og det synd for dem,« siger Mohammed Rafiq.

Han bakker dermed op om Pia Kjærsgaard og partifællen Karen Jespersen, der begge mener, kommunerne skal skride ind over for genopdragelsesturene.

Ven blev »hjernevasket«
Mohammed Rafiq er selv pakistaner og kender alt for godt til problemet. Én af hans venner blev »hjernevasket« efter at have været flere år i Pakistan på genopdragelse.

Siden turen har Rafiq ikke set mere til ham. Vennen er blevet så stærk troende, at han ikke længere omgås folk som Rafiq, der har et helt normalt forhold til de danske leveregler og værdier - herunder ligestilling.

»Det er sørgeligt, at sådan noget som genopdragelsesrejser sker i Danmark, men denne her fundamentalisme ligger desværre dybt i mange herboende indvandrere,« siger Rafiq, der advarer imod at sætte alle indvandrere i samme bås.

»Når vi taler om 5.000 piger og drenge, så er det vigtigt at pointere, at det altså ikke er alle sammen, der havner i koranskoler i hjemlandet.

Et land som Pakistan har også skoler af vestlig standard. Men vi har da helt sikkert at gøre med et stort problem, som vi bliver nødt til at gøre noget ved,« fastslår Rafiq.

»Det er selvfølgelig godt med en klar lovgivning, men det hjælper altså ikke kun at tage børnepenge fra indvandrerfamilier.

Det handler mere om familiens ære og skam end om kroner og øre. Derfor mener jeg, at Karen (Jespersen, red.) har helt ret, når hun blæser til værdikamp. Det har vi brug for.«

Til efteråret udkommer Mohammed Rafiqs bog »Kærlighed kan ikke arrangeres«, hvor han beskriver den barske virkelighed bag familiestyrede ægteskaber.

mbk@bt.dk, kje@bt.dk