Gitte Nielsen har altid drømt om et liv magen til sine forældres. De holdt sammen til døden. Selv har hun fire ægteskaber, et hæsblæsende Hollywood-liv, et årelangt alkoholmisbrug og et hav af skandaler i bagagen. Hun bruger det hele i sit talkshow ’Gitte Talks’

Med sine 1,85 cm rager hun opsigtsvækkende op over menneskemængden på Kgs. Nytorv, da hun står på den imposante trappe ind til Hotel D’Angleterre.

En midaldrende mand stopper brat op og drejer hovedet. For var det ikke? Og jo, det er den glamourøse og skandaleombruste Brigitte Nielsen, kendt som Gitte Stallone eller bare slet og ret Gitte Nielsen fra 2610 Rødovre.

Opret abonnement på PLUS og læs om Gitte Nielsens hektiske liv med et årelangt alkoholsmisbrug og om, hvordan hun siden har fundet ro.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Med sine 1,85 cm rager hun opsigtsvækkende op over menneskemængden på Kgs. Nytorv, da hun står på den imposante trappe ind til Hotel D’Angleterre.

En midaldrende mand stopper brat op og drejer hovedet. For var det ikke? Og jo, det er den glamourøse og skandaleombruste Brigitte Nielsen, kendt som Gitte Stallone eller bare slet og ret Gitte Nielsen fra 2610 Rødovre.

For en stund er hun hjemme i det fædreland, hvor janteloven slår hårdt ned på dem, der ikke er bange for at skilte med deres succes. Og succes har den høje forstadspige haft masser af gennem de sidste tre årtier både som model, skuespiller, sanger, realitydeltager og vært på tv-programmer i Tyskland og Italien.

Men det er fiaskoerne i privatlivet, langt mere end de arbejdsmæssige succeser, der har fyldt i offentligheden.

Gitte Nielsen kan om nogen skrive under på, at modgang og nederlag gør et menneske langt stærkere end succes.

Hun har altid været åben om sine mange mænd, om skandalerne i sit liv, om sine plastikoperationer og om sit alkohomisbrug. Hendes livsstil har dømt hende ude af det gode selskab, for det har ikke været uden omkostninger, at hun har været åben om sine problemer.

»Det tærer meget at være åben. Der er stadig mange, som peger fingre ad mig. Men samtidig er jeg glad for det,. For jeg har hjulpet mange, der har de samme problemer.«

I sit 52 år lange liv har hun høstet erfaringer, der ofte har været smertefulde. Men også lærerige. De dyre lærepenge er hun parat til at øse ud af, når hendes kommende talkshow, ’Gitte Talks’ på tirsdag har premiere på TV3.

Nu bruger hun åbenheden helt bevidst. Hvert afsnit tager udgangspunkt i et tema, som Gitte Nielsen kender fra egen krop og sjæl. Tunge emner som misbrug, spillelidenskab, svære familierelationer og at forelske sig i den forkerte.

»Jeg tror ikke, folk ville snakke på samme måde, hvis værten havde været en ung, smuk kvinde uden ret meget livserfaring. Med mig føler de sig trygge, fordi de ved, at jeg også har prøvet det,« fortæller Gitte Nielsen.

Det er et anderledes talkshow, men seerne kommer også til at møde kendte gæster som Suzanne Bjerrehuus, cykelrytteren Jesper Skibby, stylisten Dennis Knudsen og skuespilleren Julie Zangenberg. Gitte Nielsen er meget spændt på, hvordan danskerne vil modtage showet.

»Nu må vi se,om de kan lide det«, siger hun og flytter sig uroligt i sofaen.

Meget fint

Med overdådige blomsterbuketter, loft-til-gulv-gardiner og diskrete tjenere, der står på spring, oser den elegante restaurant på Hotel D’Angleterre af luksus. Engang var hun blandt de faste gæster, men det er flere år siden, Gitte Nielsen har været på hotellet sidst.

»Her er meget fint,« siger hun og blinker, da tjeneren har anbefalet, at man bestiller mindst to af retterne på grund af deres størrelse.

Maden ankommer kunstnerisk anrettet på meget store tallerkener, og Gitte Nielsen bøjer sig dybt over tataren af røget makrel.

»Ja, dét er en lille portion. Det tager os højst 10 sekunder, så er der ikke mere røget makreltatar tilbage,« fniser hun og gør sig klar til at fortælle om sit livs op- og nedture. De sidste par år har været optur.

Opturen

Selvom hun har rundet 50 år. Selvom overgangsalderen er begyndt at spille hende sine puds. Selvom hun har taget otte kilo på - omend hun hverken har sløjet af på sin diæt eller på træningen i fitnesscentret.

»Det er mærkeligt, selvom jeg er fuld af rynker, er ved at blive halvfed og er fyldt 52 år. Alligevel har mit liv aldrig været bedre,« smiler hun og tænker lidt.
»Jeg har nået et punkt, hvor jeg har fået ro indeni. Jeg er stadig meget impulsiv. Men før jeg beslutter noget, tænker jeg lige en ekstra gang over det. Det gjorde jeg aldrig, da jeg var ung.«

Gitte Nielsen har en stor karriere uden for Danmark. Hun er  populær i Tyskland og Østrig, både som deltager og som vært i forskellige tv-show og programmer. Her optræder hun i Østrig ved et stort velgørenhedsarrangement. Foto: Scanpix
Gitte Nielsen har en stor karriere uden for Danmark. Hun er  populær i Tyskland og Østrig, både som deltager og som vært i forskellige tv-show og programmer. Her optræder hun i Østrig ved et stort velgørenhedsarrangement. Foto: Scanpix
Vis mere


Naturen var gavmild ved Gitte Nielsen. De rene ansigtstræk med de høje kindben, fyldige læber og mandelformede øjne har altid været en del af den tidligere models image. Men i takt med at alderen har sat sine spor, har hun fået pyntet lidt hist og her. En gang fik hun den store ’make over’ – med ansigtsløft, brystimplantater, nye tænder og fedtsugninger. Men det var en engangoplevelse.

»Jeg kan holde det ved lige med botox eller fillers, to gange om året, så jeg ikke har de der dybe, lodrette rynker. Men ellers er jeg tilfreds. Jeg har jo et arbejde, hvor jeg gerne vil se pæn ud,« siger hun og tilføjer:

»Når man har en mand, der er 15 år yngre og oven i købet italiener, hvad havde du så  ellers forestillet dig...?«.

Men alderen har også givet hende masser erfaring. Bl.a. har hun lært, at selvom man så gerne vil, kan man forvente at blive elsket af alle.
Det vidste hun ikke, da hun var ung og konstant indtog alverdens forsider med sine skandaler, mænd og nedture.

Især nedturene, har medierne beskrevet indgående – med hjælp fra Gitte Nielsen selv. For hun har aldrig været karrig med at stille op, når journalisterne kaldte. Det har aldrig været en hemmelighed, hvordan hun har cruiset fra den ene ’bad boy’ til den anden i sin evige jagt på lykken – med den eneste ene.

Drømmen har altid været sammen med ’ham’ at skabe en kernefamilie magen til den, hun selv voksede op i.

Gitte Nielsens mor, Hanne, var bibliotekar. Faderen, Svend, var ingeniør. Sammen havde de Gitte og hendes lillebror, Jan.

»Jeg ville så gerne være ligesom min mor og far. De var sammen, indtil min far døde. Men jeg har bare ikke været god til det.«

I stedet for at finde lykken, fandt hun mænd, som enten var voldelige, udnyttede hende økonomisk og sågar drev hende ud i et årelangt, massivt alkoholmisbrug. Det omtumlede liv blev krydret med glamour, uendelige mængder af cocktailparties, fester med de kendte og masser af penge.

»Jeg er hoppet i svømmepølen, mange gange uden, at der var vand i. Så slår man hovedet. Heldigvis har jeg endnu ikke brækket nakken,« griner hun.

Medierne har elsket at hade Gitte Nielsen, siden hun med en blanding af frækhed og sexappeal scorede 80ernes største action-helt, Sylvester Stallone, ved at sende ham sit billede med sit telefonnummer på.

Vold i forholdet

Efter Stallone zig-zaggede Gitte Nielsen rundt blandt mænd, der ikke var gode for hende. Bl.a. flyttede den  hærdebrede professionelle amerikanske fodboldspiller, Mark Gastineau, ind i den blonde danskers liv. Hun blev forblændet af hans livsstil på en hesteranch i Arizona. I dag erkender Gitte Nielsen blankt, at Mark Gastineau var en ’bad boy’. Man kan spørge sig selv, hvorfor kvinder falder for den type mænd. Gitte Nielsen kender godt svaret:

»De er gode til at maskere sig. Det er så tarveligt over for kvinder, konstaterer hun tørt,« læner sig tilbage i sofaen og tilføjer:

»I dag var sådan et forhold aldrig sket for mig. Jeg er blevet meget mere moden.«

Det var hun ikke dengang. Kort efter bruddet mødte hun den schweizisk/italienske racerkører Raoul Meyer. Han kom fra et helt andet miljø, end Gitte Nielsen kendte fra showbizz, hvor bagtalelse og knive i ryggen var hverdag i den evige jagt på en rolle. Hun faldt pladask for racerkøreren. Kort efter stod brylluppet, og parret flyttede ind i en stor villa ved Lugano-søen i Schweiz. Hun havde skabt rammerne og fundet manden – for livet. Nu kunne drømmen begynde.

Mor til fire

Som 28-årig var Gitte Nielsen mor til to drenge. Sønnen Julian, som hun som 20-årig fik i ægteskabet med den danske musiker Kasper Winding, og Killian. Hun blev hurtigt gravid med sin og Raoul Meyers første barn, sønnen Douglas Aaron, der blev født  i 1992. Tre år efter fulgte Raoul Jr. Ayrton trop.
Men det store hus, parrets ekstravagante livsstil, børnenes privatskoler og Raoul Meyers hobby som racerkører kostede – alt sammen. Gitte Nielsen måtte arbejde. Hårdt. Arbejdspladsen var Europa, især Tyskland og Italien, der gerne ville have den høje dansker til at optræde i tv-show og film.

Det har aldrig skortet på mænd i Gitte Nielsens liv. Fire gange har hun været gift. Hvert ægteskab er indgået i håb om endelig at have fundet ’den eneste ene’, så Gitte Nielsen kunne få en kernefamilie – fuldstændig som sine forældre. Her er hun med ægtemand nummer tre, Raoul Meyer, som drev hende ud i alkoholmisbrug. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Det har aldrig skortet på mænd i Gitte Nielsens liv. Fire gange har hun været gift. Hvert ægteskab er indgået i håb om endelig at have fundet ’den eneste ene’, så Gitte Nielsen kunne få en kernefamilie – fuldstændig som sine forældre. Her er hun med ægtemand nummer tre, Raoul Meyer, som drev hende ud i alkoholmisbrug. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere


»Jeg knoklede. Kom hjem og var sammen med børnene. Og så tog jeg på arbejde igen. Når jeg kigger tilbage, tænker jeg, at han aldrig var forelsket i mig. Han var forelsket i pakken. I Brigitte Nielsen,« siger hun med tyk amerikansk accent, og hentyder til glamouren, filmrollerne, tv-showene og modelopgaverne, der dengang omgav den tårnhøje blondine.

Men idyllen i de schweiziske bjerge begyndte at krakelere. Forholdet mellem hende og Raoul Meyer blev dårligere og skænderierne flere. For at dulme smerten greb Gitte Nielsen til den værst tænkelige trøst. Alkohol.

Det begyndte med et glas vin til maden. Som hurtigt blev til to. Og senere en hel flaske.

»Jeg begyndte at drikke. Alene. For jeg var dybt ulykkelig. Og kunne ikke se mig ud af det liv, jeg levede,« fortæller hun.

Så snart hun var hjemme, og børnene ikke var der, drak hun. Massivt. Hele flasker Jack Daniels whisky, Grand Marnier og anden hård spiritus røg ned i de ensomme stunder.

Drikkeriet tog til. Hun turde ikke længere hente børnene fra skole. Kun når hun rejste væk for at arbejde, kunne hun lade flaskerne stå.

»Jeg drak for at trøste mig selv lige som dem, der trøstespiser.«

Alkoholen

Gitte Nielsen blev mere og mere ulykkelig. Og drak mere og mere. Men det var ikke kun hende, der led.

»Børnene kunne jo mærke, at deres mor blev værre og værre. De kunne også se, at jeg blev ked af det. Det går altid ud over børnene. Uanset om du drikker, eller om man skændes fra morgen til aften. Det er altid børnene, der betaler prisen. Det var meget, meget sørgeligt,« siger hun.

Da hendes far døde i 1999, holdt Raoul Meyer dødsfaldet skjult for hende. Han ville ikke have, at hun aflyste sine job. Svigtet fik afgørende betydning for Gitte Nielsen, der med piller og alkohol forsøgte at begå selvmord. Da hun vågnede på hospitalet, stod hendes mand og læge ved sengen.

»Min mand sagde, at jeg godt kunne tage mig sammen, for der var arbejde, der ventede på mig. Men lægen greb ind og sagde, han skulle lukke røven,« husker hun.

Ikke engang den episode fik hende til at bryde op. Der skulle gå endnu fire år, før hun endegyldigt brød ud af sit ægteskab. Fire år, hvor hun drak konstant.

Skilsmissen blev hård. Det tidligere så forelskede par var forvandlet til to krigere, der kæmpede om de fælles børn. Retsagen om forældremyndigheden endte med, at Gitte Nielsen måtte overlade Douglas og Raoul Jr. hos deres far. I stedet vendte hun Europa ryggen og vendte tilbage til USA.

Rehab

I dag er sønnerne voksne. Raoul Jr. er 20 år, Douglas er 22, Killian bliver 26, og Julian er 31 år.

»Efter rehab har mine børn og jeg været meget tætte. Der er en fantastisk kommunikation mellem dem og mig. Så der er kommet noget godt ud af noget sørgeligt,« smiler hun.

Den onde tid ligger 11 år og to ophold på afvænningsklinikker tilbage. Kort efter Gitte Nielsen igen satte sine lange ben på amerikansk grund, rendte hun ind i sin fjerde og nuværende mand, den 15 år yngre, italienske model Mattia Dessi.

»Jeg var lige gået fra Raoul og skulle bare have mine drinks. Mine børn og mine hunde skulle have det godt, og så skulle jeg finde mig selv. Men så mødte jeg – ham. Og blev totalt vild med ham. Hans mor ville selvfølgelig ikke have, at hendes søn skulle have sådan en gammel én som mig. Men man skal aldrig give op. I april var det 11 år siden, vi fandt sammen, og den 8. juli har vi været gift i ni år,« siger hun og nikker tilfreds.

Det var Mattia Dessi, der fik hende til indse, at alkoholen var et stort problem. To gange var hun indlagt til afvænning, før det lykkedes hende at vriste sig fri af alkoholens svøbe. To gange faldt hun i igen. Sidste gang  sørgede paparazzibilleder for at hele verden blev vidne til Gitte Nielsens tilbagefald.

Gitte Nielsen med sin fjerde og 15 år yngre mand, den italienske model Mattia Dessi. Foto: Scanpix
Gitte Nielsen med sin fjerde og 15 år yngre mand, den italienske model Mattia Dessi. Foto: Scanpix
Vis mere


»Jeg var sur på Mattia og var ked af det... Det ligger til alkoholikere, at når den lille grønne mand sidder og snakker på skulderen, ja så..,« hun slår ud med armene og fortsætter:

»Ja, så gjorde jeg det, man aldrig skal gøre. Tænkte: ’De kan rende mig i røven alle sammen’, og købte mig en lille én. De billeder var så forfærdelige. Men det var kun en halv time af mit liv. Vi havde faktisk middag om aftenen. Næste morgen kom billederne og ødelagde det hele,« siger hun og afviser pure, at hun havde drukket sig en kæmpebrandert på, da hun blev fotograferet på græsset i en offentlig park, hvor hun, med en flaske vodka i hånden, kastede op.

Men billederne gik verden rundt. Og den offentlige ydmygelse var hårdere end selve tilbagefaldet. Ifølge det program, Gitte Nielsen har fulgt siden 2007, er det nemlig meget normalt, at der sker et eller flere tilbagefald.

Efter flere år som alkoholiker gennemgik hun i 2007 afvænning. To gange er Gitte Nielsen siden da faldet i flasken. Sidste gang var i 2012, hvor billeder som dette gik hele verden rundt. Foto: Scanpix
Efter flere år som alkoholiker gennemgik hun i 2007 afvænning. To gange er Gitte Nielsen siden da faldet i flasken. Sidste gang var i 2012, hvor billeder som dette gik hele verden rundt. Foto: Scanpix
Vis mere


»Det eneste, du kan gøre, er ikke at føle dig skyldig. Du ringer til dem, du skal. Og kører videre derfra. Det er en proces, man skal igennem. Og risikoen (for tilbagefald, red.) vil altid være der,« siger hun og bedyrer, at hun har været ædru siden.

Hjemme igen

De seneste to måneder har Gitte Nielsen opholdt sig i Danmark. Så længe har hun ikke været hjemme, i over 30 år. Forholdet til danskerne har altid været en gang blandede bolsjer. Hvor danskerne først var stolte over hendes succes i Hollywood, lagde mange afstand til hende på grund af skandalerne. Men de seneste år er stemningen vendt fra kølig til varm.

»Jeg har altid haft et love/hate-forhold til Danmark. Men jeg er så glad for at være hjemme. Danskerne har været så søde. Når vi har lavet optagelser ude på gaderne har de være så søde mod mig. Det har gjort mig så lykkelig,« siger hun. Og tilføjer med det store, velkendte Gitte Nielsen smil:

»Tænk, at jeg skal blive 52 år, før det sker.«

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.