Ghita Nørby har mange gange dannet par med Frits Helmuth på scenen, og de to skuespillere havde den fælles overenskomst, at skuespil aldrig måtte blive rutine.

Frits Helmuth havde en renhed og en enkelthed i sin vej mod resultatet. Det siger skuespillerkollega Ghita Nørby, der siden de unge år har spillet sammen med Frits Helmuth ved utallige lejligheder. Hun vurderer, at han ville det ypperste hver aften. - Vores motto var, at vi ikke ville spille den halvtredsindstyvende forestilling. Vi prøvede altid at lave det nyt, fortæller Ghita Nørby.

Eksempelvis spillede Frits Helmuth og Ghita Nørby over for hinanden i stykket "Hvem er bange for Virginia Woolf" ikke mindre end 500 gange.

Alligevel blev det ifølge Ghita Nørby aldrig rutine:

- Vi ville ikke reproducere. Vi ville genskabe, vi talte altid om teksten, og vi arbejdede altid, mindes Ghita Nørby. Hun fremhæver, at Frits Helmuth rørte ved folks hjerter og blev derinde. - Det var en egenskab, noget han var dyppet i, siger Ghita Nørby.

Hun fortæller videre, at latter og alvor i høj grad prægede deres fælles arbejdsliv, men at Frits Helmuth og hun aldrig har været private venner.

/ritzau/