Hånden er måske leverplettet, men så længe den ikke ryster, skal pensionerede læger nu tilbage på operationsstuen.

Det sker for at afhjælpe den store lægemangel, der hersker rundt omkring på de danske sygehuse.

Ifølge Foreningen af Speciallæger mangler der 4-500 speciallæger på de danske sygehuse, og Lægeforeningen har netop åbnet den første jobportal for pensionerede speciallæger. Her kan sygehusene søge vikarhjælp til de afdelinger, der akut mangler læger. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

Læs videre nedenunder

Mange senior-vikarer
Mange danske sygehuse benytter sig allerede af seniorvikarer og er meget positive overfor initiativet, der samler de ældre læger, der gerne vil tage et nap med på vikarbasis, selvom de har pensioneret sig til et liv med god rødvin og god tid.

- Seniorvikarer er et godt supplement til andre tiltag som eksempelvis udenlandsk rekruttering. Vi opfordrer allerede seniorlæger til at komme og arbejde på sygehuset Nykøbing et par dage om ugen, siger sygehusdirektør Jens Møller Rasmussen fra Sygehus Syd, Region Sjælland til Berlingske Tidende.

De pensionerede læger har selv været med til at søsætte ideen, og mange tilbyder allerede på eget initiativ at hjælpe med et par vagter på afdelingerne, efter de har ladet sig pensionere.