Hansens sidste omgang: Han blev rig og berømt bokser, så levede han som tjener af, at andre gav ekstra omgange. Nu er det slut. Foto: Jeppe Carlsen
Hansens sidste omgang: Han blev rig og berømt bokser, så levede han som tjener af, at andre gav ekstra omgange. Nu er det slut. Foto: Jeppe Carlsen

Jørgen Gamle Hansen, nidobbelt EM-mesterbokser og tjener gennem 16 år på hovedstadens legendariske Hviids Vinstue, trækker sig fra rampelyset i dag.

Et berømt stykke sports- og tjenerhistorie forsvinder, når Hansen giver sin sidste omgang på vinstuen mellem 14 og 16, inden han kaster viskestykket i ringen.

Gamle Hansen boksede 92 kampe mellem 1969 og 1982 og vandt 78 gange, inden han blev tjener.

I dag kan han afsløre:

»Jeg har aldrig brækket næsen.

Måske ser det sådan ud, men jeg er født med en næse, der kan bøje temmelig meget. Men jeg har som bokser brækket næsen på en modstander i 1972.

Og det med »gamle« er kun arvegods.

Der var jo navnkundige Gunnar Nu og visesanger Jørgen Gamle Hansen. Visesangeren sagde i et avisinterview med os tre Hansen'er, at jeg skulle arve hans tilnavn, når han engang døde. Det gjorde han 14 dage senere, og siden har jeg heddet Gamle,« fortæller den tidligere bokser.

Vandt rigeligt
»Jeg er da gammel nok til at huske, da østrigeren Joseph Pachler lod sig falde, da jeg gav ham et venskabeligt dask i 1978, hvor jeg blev diskvalificeret ligesom i kampen mod Jörg Eipel året før. Stor opstandelse dengang.

I dag griner jeg kun, for jeg vandt jo rigeligt og levede måske lidt over evne, indtil karrieren sluttede med et par års arbejdsløshed,« siger Jørgen Gamle Hansen, der derefter blev tjener uden uddannelse. »Jeg plejer at kalde mig bord-afrydder. Det var ejeren af diskotek Tordenskjold, Per Møller, der købte Hviids Vinstue, hvor jeg fik job, da Aalborg ikke kunne bruge mig.

Nu rykker jeg hjem til Skalborg, hvor jeg har en villa,« siger berømte »Gamle« Hansen, der trods sine evner til knockouter er en generations forbillede af rar godmodighed på Kongens Nytorv.

Nu går de gamle hjem, men forinden håber Hansen at hilse på den arbejdsgiver, der gjorde ham rig i en periode: Den omstridte boksepromotor Mogens Palle: »Han er min bedste ven,« siger Jørgen Gamle Hansen uden omsvøb.

Løb fire gange om ugen
Det ventes, at afskeden i morgen byder på flere bokseverdens-veteraner. Derefter er Gamle Hansens program: »Jeg løber fire dage om ugen. Og så ser jeg boksning i TV, når jeg kan komme til det. Jeg har ikke set TV-boksning i de år, hvor jeg har været tjener. Det glæder jeg mig til. Ja, ja, ja, nu kommer jeg,« slutter Hansen sidste arbejdsdag på Hviids, før han selv i dag lader sig betjene.

leh@bt.dk
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.