Terrororganisationen Islamisk Stats midler bliver stadig mere brutale. Små dukker fyldt med sprængstof var designet til at tage livet af shiamuslimske børn.

Irakisk militær har beslaglagt 18 små dukker i en forstad til hovedstaden Baghdad. Dukkerne var ifølge militæret en del af et blodigt komplot fra Islamisk Stat, der var udtænkt til at tage livet af shiamuslimske børn.

Inde bag dukkernes lyserøde kjoler gemte der sig små sprængladninger, der var klar til at gå af og tage livet af dem, der forsøgte at samle dukken op.

Den sunnimuslimske terrororganisations plan var ifølge militæret sandsynligvis at sprede dukkerne langs vejen på en pilgrimsrute for shiamuslimer mellem Baghdad og byen Kabala.

En rute, hvor millioner af shiamuslimer snarligt vil vandre som led i arbaeen – et religiøst ritual, der markerer slutningen på den årlige sørgeperiode for profeten Muhammeds barnebarn Hussein. Det var hans død, der i år 680 efter Kristus førte til splittelsen mellem shia- og sunnimuslimer.

Det er langt fra første gang, Islamisk Stat målretter sine angreb mod børn. I februar afslørede en FN-rapport, at der havde foregået adskillige af massehenrettelser af børn, ligesom terrororganisationen skulle have udført halshuggelser, korsfæstelser og afbrændinger af levende børn.