Kassen er tom i Farum, og derfor bliver der skåret ind til benet. Det gælder også de ni topidrætsfolk, som Peter Brixtofte havde hyret til at profilere sin kommune som Danmarks sportsparadis. De har allesammen fået et brev om, at deres aftaler pr. 1 marts er blevet sagt op.

  • Fetterlein: Vil ikke lave kaos for Peter

    ____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Dog er opsigelserne i følge B.T.s oplysninger sket på vidt forskellige vilkår.

    Mens lønindbetalingerne for hovedparten af de såkaldte idrætsambassører stopper med øjeblikkelig virkning, vil svømmeren Mette Jacobsen og badmintonspilleren Peter Rasmussen fortsat være på lønningslisten i Farum Kommune, indtil deres kontrakter ophører.

    Det sker henholdsvis i 2005 for Mette Jacobsen og i løbet af i år for Peter Rasmussen.

    På grund af Peter Rasmussens indsats i jobbet, vil han dog blive genansat, når kontrakten udløber forudsat, at parterne kan blive enige, når lønnen skal genforhandles.

    Der er nemlig lagt op til, at der skal alvorlige besparelser på området, selv om Farum også fremover vil have idrætsfolk på kommunens lønbudget.

    »Der er ikke noget i vejen med ordningen, vi vil bare gerne have noget pengene.

    Meningen er at vi vil kunne se en effekt i hverdagen,« siger svømmeforbundets tidligere sportschef Jens Glavind, der nu er ansat i Farum Kommune, og som har foretaget en evaluering af ambassdør-ordningen.

    Han fastslår, at selv om der ikke har været tale om kontraktudløb på nuværende tidspunkt for de ansatte ambassadører, er man i gensidig forståelse blevet enige om at ophøre samarbejdet med øjeblikkelig virkning.

    Mens Peter Rasmussen og Mette Jacobsen, der begge har bosat sig i Farum, involveret sig i de lokale klubber og holder foredrag på skolerne, betyder det et farvel til en række andre mindre og mellemstore idrætsnavne.

    Det drejer sig om tennisspillerne Frederik Fetterlein, Bob Borella og Charlotte Aagaard, bordtennisspillerne Michael Maze og Martin Monrad samt svømmeren Karen Egdal og roeren Mette Bloch.

    Farum Kommunes Idræts- og Fritidsudvalg tager ordningen op på deres møde den 14. marts, hvor de skal tage stilling til, hvordan man ønsker at fortsætte med ordningen i fremtiden.

    Udover de to ovennævnte idrætsambassadører, vil Farum formodentlig fortsat støtte en række nye sportsfolk økonomisk, men der bliver tale om langt mindre beløb, end det hidtil har været tilfældet.