Vores allesammens elskede fru Drusse, alias skuespillerinden Kirsten Rolffes, er død efter længere tids sygdom, 71 år gammel.

Mange af os husker hende først som lyseslukker i rollen som den særdeles stramtandede og gudelige faster Anna i "Matador". Hendes roller som fru Drusse, med hang til det okkulte i TV-serien Riget, og Ingeborg i TV-serien "Landsbyen", gjorde hende kendt i selv den mindste flække.

Kirsten Rolffes led i mange år af kræft og blev flere gange opereret for sygdommen, blandt andet fik hun i 1996 fjernet en knude i det ene bryst. Men hun nægtede at leve som en nonne af den grund:

"Min sygdom kan altid blusse op igen. Men den skal ikke bestemme over mig. Jeg lever livet fra A til Z og det vil sige jeg får mig en smøg, en lille én og jeg spiser det jeg kan lide, stegt flæsk med persillesovs og flæskesteg," lød det dengang fra den livsglade skuespiller.

Forud for hendes sene folkelige gennembrud på TV lå en lang og mindeværdig teaterkarriére, hvor hun især spillede karakterroller og de mere komiske roller.

Efter sin uddannelse på elevskolerne på dels Det Kongelige Teater og dels Frederiksberg Teater kom Kirsten Rolffes i 1950 til nationalscenen, hvor hun blev de næste 13 år. Her spillede hun mange store roller, blandt andet som Maria Stuart i stykket af samme navn og Celia i "Som man behager".

I 1963 søgte Kirsten Rolffes nye udfordringer, og hun begyndte at arbejde free lance på andre af de københavnske scener, blandt andet Det ny Scala og ABC, hvor hun fik luftet sit komiske talent.

I 1988 vendte hun hjem til Den Kongelige Teater, hvor hun i et forløb, som er blevet betegnet som utrolig harmonisk, udfoldede sit talent i mange sammenhænge, blandt andet ensembleforestillingerne.

For fire år siden blev Kirsten Rolffes pensioneret fra Det Kongelige Teater, men det fik hende ikke til at sætte sig ned med armene over kors. En af de seneste roller vi fik hende at se i var i sæbeoperaen "Det Offentlige" i underholdningsprogrammet Skattefri Lørdag.

Kirsten Rolffes fik mange priser og hædersbevisninger igennem karriéren. En af de største var nok den Bodil hun fik for bedste birolle i "Dansen om Regitze".

Kirsten Rolffes efterlader tre børn, fire børnebørn og ægtemanden gennem et halvt hundrede år, Viggo Becker.

Kirsten Rolffes levede i flere år med kræft. Foto: Bent Midstrup