Den private københavnske friskole »Ørestad Friskole« holdt deres store fastelavnsfest fredag. Og de billeder fra festen, der figurerer på sociale medier lørdag, tyder på, at fastelavnstønden var udsmykket med et billede af integrationsminister, Inger Støjberg (V).

Venstre-medlem i Holstebro Kommune Helle Lillelund er en af dem, der har delt billede med en tilhørende kommentar. Hun mener, det er udtryk for virkelig dårlig stil.

»For det første er der tale om en skole, der modtager offentlige midler. For det andet er det dårlig stil at blande voksnes ideologier med børnenes verden uanset partifarve.

»Vi bliver forargede over, at børn mobber hinanden, men samtidig tillader de ansvarlige lærere og pædagoger, at den slags finder sted. Jeg synes, det er helt uacceptabelt,« siger Helle Lillelund (V).

Skolens leder, Anne Godt-Hansen bekræfter, at der var et billede af Inger Støjberg på en af skolens tønder.

»Det er rigtig nok, og jeg kan kun beklage over for Inger Støjberg. Det har intet med skolens holdninger at gøre, og det har heller ikke noget med hende at gøre,« siger Anne Godt-Hansen.

Hun forklarer, at hun først blev gjort opmærksom på, at billederne var i omløb lørdag morgen. Hun deltog selv i fastelavnsarrangementet, men var selv sammen med de yngste børn.

Den tønde, der er afbilledet, er de ældste elevers fastelavnstønde.

Men der var vel stadigvæk lærere tilstede ved arrangementet?

»Ja, men i sidste ende er det mit ansvar. Det kan bare være svært at være alle steder på en gang. Jeg ved ikke, hvem der har gjort det her, men det er ikke udtryk for skolens holdning. Det er hverken noget, vi har planlagt eller noget, vi synes er sjovt. Jeg kan kun beklage det.«

Anne Godt-Hansen har allerede lagt en beklagelse på skolens Facebook-side, og skrevet en mail til samtlige børn, forældre og bestyrelse.

»Alle er på vinterferie nu, men det er klart, at det er noget, jeg vil følge op på efter ferien. Og så vil jeg drøfte det med skolens bestyrelse på vort næste møde,« siger Anne Godt-Hansen.

En række Venstre-profiler kommenterede sagen lørdag på de sociale medier:

Andre læser også