Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Du er mere kreativ, og kan overvinde mentale blokeringer, når du er halvsnalret, viser ny undersøgelse.

Hvis man har problemer med at udtrykke sig, og ikke altid kan finde de rigtige ord, når man snakke med ander, så har en gruppe østrigske forskere end rigtig interessant nyhed: Prøv med en øl eller to.

En ny undersøgelse fra universitetet i Graz viser nemlig, at øl får os til at blive mere kreativ og kan hjælpe med at overvinde mentale blokeringer.

70 frivillige i alderen 19-32 blev bedt om at drikke en pint øl (0,56 liter). Halvdelen af forsøgspersonerne fik alkoholfri øl, mens den anden halvdel fik almindelig.

Bagefter blev deltagerne bedt om at løse en række opgaver, og her klarede alkoholdrikkerne sig bedst i de opgaver, der handlede om ord-problemer.

»Selv om mange aktiviteter hjælpes af en høj, kognitiv kontrol, så bliver nogle rent faktisk skadet af for meget fokus. Alkohol kan reducere fikseringens effekter ved at løsne op for opmærksomheden. På den måde faciliterer alkohol en bredere associativ søgning og en effektiv håndtering af kreative opgaver, siger undersøgelsens hovedforfatter Dr. Mathias Benedek.

Så hvis du føler, at du tænker bedre med lidt akohol i blodet, tager du måske ikke helt fejl.

Læs mere om undersøgelsen her.