Lyt til artiklen

Dansk Folkeparti vil forbyde Hizb ut-Tahrir efter Taimullah Abu Labans opfordring til drab på jøder

Og det kan ikke gå hurtigt nok, siger Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard.

- Det er en flok langskæggede nynazister og de skal forbydes. Jeg vil presse på hos justitsministeren, så statsadvokaten kan få set på den sag hurtigst muligt, forklarer hun.

B.T. afslørede onsdag at Taimullah Abu Laban, søn af den afdøde imam Ahmad Abu Laban, opfordrer direkte til drab på jøder, udslettelse af Israel og krig mod vestlige lande. Det foregår i en række foredrag, som ligger på hjemmesiden khilafah.dk

Læs Abu Labans groteske citater

Også SF er i chok over Taimullah Abu Labans udtalelser.

- Jeg har bedt justitsministeren se på om de har udtalelser er ulovlige. De grupper der spreder had mon minoriteter skal have kamp til stregen. Det er totalt afstumpet og skadeligt for Danmark, siger SFs Kamal Qureshi.

Enhedslisten melder sig også ind i flokken, der forlanger en undersøgelse fra justitsministeriet på baggrund af de ekstreme holdninger, som Taimullah Abu Laban er fremkommet med.
- Selvfølgelig må man kritisere Israels regering og politik, men det her opfatter jeg som generelle antisemitiske udtalelser. Og det er både afskyeligt, og formentlig også ulovligt, siger Line Barfoed fra Enhedslisten. - Derfor vil jeg nu spørge justitsministeren om politiet undersøger, om der kan rejse sigtelse mod Abu Laban efter racismeparagraffen, og for at opildne til vold, siger hun.