Tusinder af unge bruger forbudt Sexstarz CD som opslagsværk.

Det omstridte Sexstarz-opslagsværk bliver besøgt op imod 15.000 gange på en måned. Og i juni har tallet faktisk været stigende fra et rimeligt konstant niveau på ca. 13.000 månedlige besøg.

Også på Internetportalen Jubii bliver der fortsat søgt på »Sexstarz«.

»Det viser jo, at vi har lavet et produkt, som der var brug for og det er vi glade for,« siger kommunikationsmedarbejder Marianne Lomholt fra foreningen Sex og Samfund.

Sexstarz - cd-rommen, provokerede i februar indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) så voldsomt, at han forbød udgivelsen af den.

Men større opmærksomhed kunne den provokerende cd-rom simpelthen ikke have fået. Nu et halvt års tid senere, bruger unge i tusindtal fortsat »Sexstarz« som opslagsværk udi teenagekunsten at blive voksen og få sig et sexliv.

Brugt flittigt
Den blev nemlig lagt ud på Internettet til »illegal« brug. Og den bliver brugt flittigt viser tal fra Enhedslisten, som har den liggende på sin hjemmeside.

Foreningen var blevet købt af Indenrigsministeriet til at lave seksualoplysning på CD-rom - lige til at stoppe ind i de unges computer. Det gik fint indtil indenrigsministeren blev opmærksom på, at den indeholdt opslagsord som »urinsex« og »dyresex«.

De ord indledte balladen, og det blev hele projektets endeligt. Det var for skrapt.

Men den mørkelægningen af de forbudte fantasier, har alligevel tændt nysgerrighedens lille lys.

For netop de forbudte ord er blandt de absolutte tophits, bedømt på, hvad de besøgende gerne vil vide noget om. Analsex er i top, mens dyresex er nummer to. Oplysninger om scoretricks, femidomer og det at blive voksen er til gengæld de mest uinteressante blandt 30 udvalgte opslagsord.

Videbegærlige
»De unge er nysgerrige og videbegærlige og har brug for viden. Derfor var det ærgerligt, at CD-rommen ikke kom ud som planlagt. Også selvom den er kommet ud i et meget større antal, end vi regnede med,« siger Marianne Lomholt, der oplyser, at »Sexstarz« skulle have været uddelt til skoleelever i 60.000 eksemplarer men endte med at blive downloadet i op imod 400.000 eksemplarer - da den blev forbudt.

Følgen af forbuddet er blandt andet, at projektet og indholdet ikke bliver evalueret - det vil sige, at der ikke drages nogen lære du af det direkte sprog, som var årsag til hele balladen.

»Og så er det ærgerligt, at Sexstarz er kommet ud uden vejledning til lærere og elever om, hvordan den skulle bruges,« siger hun.

Hos Enhedslisten holder folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil på håneretten.

»Uanset hvor mange CD-rommer, fundamentalisterne ødelægger, vil unge blive ved med at interessere sig for sex, og det er jo dejligt,« siger hun med adresse til Indre Mission, der fik sagen rejst for indenrigsministeren.

helo@bt.dk