Med en gennemsnitstemperatur på -0,8 grader for marts måned, er der ikke noget at sige til, at vi flygter fra forårets frostgrader til sydens sol.

Selvom kalenderen skriver forår, er det stadig iskoldt at bevæge sig udenfor. Det har fået danskerne til at købe flere rejser, end de ellers plejer på denne tid af året. 

Hos Star Tour er halvdelen af sommerens rejser allerede solgt - salget ligger 15 procent højere, end det lå  på samme tidspunkt sidste år. 

- Kræfterne til at overleve denne uendelige danske vinter er brugt op for mange. Men det kan måske hjælpe at bestille en rejse, så man har noget at glæde sig til, mens vinteren forhåbentlig snart pakker sammen, siger salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling. 

Selvom vejret de kommende dage skulle blive væsentlig bedre, end hvad vi hidtil har været vant til på grund af de kolde sibiriske vinde, skal vi stadig hen i midten af april, før vejret for alvor ligner forår, lyder meldingen fra DMI's vejrtjeneste.

- Det bliver lunere de næste par dage. Men det er stadig med temperaturer under 10 grader, siger Klaus Larsen, der er vagthavende meteorolog ved DMI. 

Marts måned i år har været den koldeste siden 1987 og den fjerde koldeste, siden DMI begyndte at måle temperaturerne i 1874.