Henrik Fogh, søn af Danmarks statsminister, vil være amerikansk statsborger - så hurtigt det er muligt.

B.T. mødte statsminister Anders Foghs søn i USA for at snakke om valg. Men Henrik Fogh dropper en bombe: Nu opgiver han Danmark helt.

- Det bedste ved Danmark er... Pausen er så lang, at den bliver pinlig. Journalisten til denne artikel overvejer flere gange at bryde ind. Men så kommer svaret fra Anders Fogh Rasmussens søn, Henrik:

- O.k., de bager måske lidt bedre rugbrød.

SE VIDEO MED HENRIK FOGH HER

Ellers er der ikke noget, han savner fra det land, hans far styrer. For otte år siden drog Henrik Fogh over Atlanten for at bo, leve og ånde i det Amerika, han elsker. B.T. møder ham i George Washingtons gamle hjemstavn Alexandria, Virginia - et kvarters kørsel fra hele verdens magtcentrum i Washington DC. Det var lige efter gymnasiet i 1998, at han kom her første gang, og siden har han været solgt til stanglakrids.

- Jeg har altid været fascineret af USA. Helt tilbage fra westernfilmene, fortæller Henrik Fogh.

Han flyttede herover for at læse i 2000, og her mødte han sit livs kærlighed, Kristina Marie Smith.

Snak førte til giftermål
- Jeg mødte min kone på universitetet. Hun ville gerne snakke med mig, fordi hun havde et ønske om at læse i Danmark. Hun havde fået til opgave at skrive om Danmark, og hun var fascineret af landet politisk. Derfor ville hun gerne snakke med mig. Og så blev vi gift, fortæller han.

Han ligner både sin danseglade mor, Anne-Mette og sin far, Anders. Ikke kun af udseende - men også af sind. Når han fortæller om mødet med sin kone, minder den om forældrenes historie om, hvordan de mødte hinanden til et halbal på Sjælland, hvor Anders Fogh endte med at snakke politik med Anne-Mette Rasmussens far hele natten.

Det var politik, der bragte begge generationer af Fogh’er sammen.

Henrik Fogh er amerikaner. Meget mere end andre danskere, der har taget turen over Atlanten. Han taler stadig flydende dansk uden 'Gitte Stallone-accent', men budskabet er klart:

- Jeg 'permanent resident' nu. Og så snart jeg kan, bliver jeg amerikansk statsborger. Det betyder så, at jeg må opgive mit danske statsborgerskab. Til næste præsidentvalg håber jeg, at jeg kan stemme, afslører Henrik Fogh uden at fortrække en mine.

Ville gerne stemme
Hvis han kunne stemme her på tirsdag i USA, ved han da også godt, hvem han ville pege på. Men han vil ikke fortælle det - det bevarer han som en hemmelighed.

- Jeg kan se gode ting ved begge kandidater. De to vigtigste temaer for mig er økonomien og sikkerheds og udenrigspolitikken. McCains plan for at redde økononomien er bedre end Obamas. Omvendt kan jeg se, at Obama ville være en god præsident rent symbolmæssigt. Mange i ghettoerne vil måske føle sig bedre hørt. Og det er et godt signal, forklarer Fogh.

Bush god for USA
Hvad mener du om den afgående præsident, Bush?

- Jeg synes, Bush har gjort rigtig mange gode ting for USA. Han har givet en af de bedste skattelettelser i historien. Han har fjernet en ond dikator fra Irak, siger Henrik Fogh, inden han ager sin sorte attachemappe og giver et solidt håndtryk til B.T.s udsendte.

Han forsvinder ned ad gaden i Alexandria, Virginia. Hans hjem, hans base, hans fremtid. Han vender sig ikke om.