Lyt til artiklen

Statsministerens kone, Anne-Mette Rasmussen, poserer ved officielle lejligheder med en kopitaske af mærket Louis Vuitton.

Pinligt for Foghs kone? dit.bt.dk

Man skulle måske tro, at statsminister Anders Fogh Rasmussen havde råd til at give sin kone en ægte én af slagsen, men faktum er, at fru Anne-Mette flere gange er blevet fotograferet med en kopi-taske.

Og det er ikke kun ved private lejligheder, at den falske Louis Vuitton-taske findes frem fra gemmerne.

Da det danske statsministerpar sidste sommer tog imod det amerikanske præsidentpar, flashede Anne-Mette Rasmussen smilende sin lille håndtaske, mens hun sammen med sin mand og George og Laura Bush vinkede til fotograferne.

Og der er ingen tvivl om, at der er tale om en kopi af Louis Vuittons eksklusive taskemærke. Det bekræfter ledende personer i Louis Vuitton Danmark over for B.T. og det danske livstilsmagasin Cosmopolitan, der udkommer i morgen.

Hvordan tasken er vandret fra kriminelle kopisters hænder og er endt i førstedamens garderobe, har Anne-Mette Rasmussen, der til daglig arbejder som børnehavepædagog i Holte, ikke ønsket at svare hverken B.T. eller Cosmopolitan på.

Handel med kopivarer er generelt et stort problem, som de danske skattemyndigheder hvert år bruger mange ressourcer på at komme til livs. Men statsministerfruen har ikke begået noget kriminelt ved at købe tasken. Det er nemlig ikke ulovligt at købe kopivarer i Danmark.

Den ægte version af Anne-Mettes Louis Vuitton-taske løber op i 3000 kr, mens kopien kan erhverves langt billigere.