Ramt af både borrelia og ALS. Nu er han død

Onsdag døde den tidligere professionelle fodboldspiller Brian Fakkenor efter et langt sygdomsforløb. I flere år kæmpede han sammen med sin familie for at blive helbredt for det, danske læger mente var den uhelbredelige nervesygdom ALS, men som tyske læger diagnosticerede som borrelia.

I 2013 oprettede Brian Fakkenors storesøster en indsamling på hjemmesiden Caremaker.dk. Formålet var at samle penge ind, så hendes bror kunne blive behandlet for borrelia i Tyskland. I maj 2011 blev Brian Fakkenor bidt af en flåt, og nogle uger senere begyndte han at miste kræfter i sine hænder og begyndte at få krampe i benene.

Den aktive familiefar til to havde en lang karriere som fodboldspiller bag sig, hvor han blandt andet har spillet for Esbjerg FB og FC Fredericia.

Han søger læge og bliver henvist til neurologisk afdeling, som blandt andet tester ham for borrelia. Men svaret er negativt.

Fik diagnosen ALS

’I løbet af ganske få uger når man frem til, at eftersom der ikke er nogen klar diagnose, bruger man udelukkelsesmetoden og diagnosticerer ham med ALS,’ skrev Brian Fakkenors søster som kommentar til indsamlingen.

ALS er en forkortelse for amyotrofisk lateral sklerose. Det er en sygdom, der rammer de motoriske nerveceller i hjerne, hjernestamme og rygmarv. Meget få ALS-patienter lever i mere end fem år, efter diagnosen er stillet, og der findes på nuværende tidspunkt ingen helbredende behandling.

’Min lillebror, som i øvrigt har spillet professionel fodbold i mange år, nægter at tro på denne diagnose og henvender sig til Nordic Clinic i København, der samarbejder med BCA klinik i Augsburg i Tyskland. De er eksperter i borrelia. Brian får taget en masse prøver, og de viser, at han har borrelia i meget svær grad,’ skrev storesøsteren på Caremaker.dk.

Da de tyske læger stillede borrelia-diagnosen, kom Brian Fakkenor i medicinsk behandling gennem den tyske klinik. Ifølge søsterens beskrivelse på Caremaker.dk var han på daværende tidspunkt så svækket, at han ikke havde kræfter tilbage i sin hænder, arme og lår.

Lille bedring

Familien kunne se, at behandlingen virkede. Søsteren beskrev på Caremaker.dk, at hendes bror blandt andet var begyndt at gå bedre.

’Desværre vil man ikke ændre diagnosen i Danmark, da man jo ikke selv har fundet borreliaen, så derfor er han nødt til at fortsætte sine behandlinger i Tyskland. Dette koster penge, mange penge, og man kan ikke få tilskud til noget i Danmark,’ skrev søsteren på Caremaker.dk.

Derfor påbegyndte hun indsamlingen, som flere af Brian Fakkenors tidligere fodboldkolleger blandt andet donerede til. I alt blev der samlet mere end 120.000 kr. ind til hans behandling på den tyske klinik.

Onsdag den 10. juni 2015 gik Brian Fakkenor bort.