Har du et godt kig til en mand, så kan det måske være en fordel at kigge på hans fingre først. Fingrenes længde kan nemlig afsløre, om manden har tendens til voldelig adfærd, viser ny universitets-undersøgelse.

Helt konkret er det pege- og ringfingerne, som du skal kigge godt på. Jo længere ringfingeren er i forhold til pegefingeren, jo mere fysisk aggressive er mænd, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

Avisen henviser til en artikel i det anerkendte tidsskrift Biological

Psychology, som er skrevet af den canadiske psykolog Peter Hyrd.

Han har sammen med den specialestuderende Allison Bailey, begge fra Institut for Psykologi på Alberta Universitet, målt 600 hænder, som 300 psykologistuderende stillede til rådighed. De samme studerende besvarede siden et spørgeskema, som er udviklet til at afgøre om en person er aggressiv.

Og konklusionen er klar. Mænd med korte pegefingre og lange ringfingre er mere tilbøjelige til at gribe til vold. I hvert fald tilkendegiver de i højere grad end andre, at de f.eks. har oplevet at blive så vrede, at de har ødelagt ting.

De erklærer også i større udstrækning, at de vil gribe til vold, hvis det handler om at beskytte deres rettigheder og at de slår igen, hvis nogen slår dem.

Studiet viser også, at det er højrehånden, som du skal kigge godt på, hvis du vil undersøge, om en mand er potentielt farlig.

tik@bt.dk