En udstilling med en stribe erotiske malerier af nøgne piger og kvinder, som den store medievirksomheds egen kunstforening havde valgt at hænge på væggene på Kvægtorvets hovedgang i Odense denne måned, er blevet for stærk kost for ledelsen.

Så i går blev den sydfynske billedkunstner Hans Christian Poulsens malerier taget ned på foranledning af programdirektør Palle Strøm.

- Det er sådan set helt banalt. Som ledelse har vi et ansvar både over for de ansatte og over for de mange, der kommer her på rundvisning. Blandt andet kommer her mange børn, og vi mener ikke, vi kan have noget hængende, der tangerer ren pornografi. Der er billeder imellem, som jeg ikke kunne finde på at vise til mine egne børn, siger Palle Strøm til B.T.

Han tilføjer, at TV2-ledelsen har fået henvendelser også fra flere menige medarbejdere om, at de finder Hans Christian Poulsens malerier anstødelige. Malerier, der blandt andet forestiller en onanerende kvinde og en purung pige med blottet skød.

- Beslutningen, vi har taget, er absolut et udtryk for censur. Det er et etisk og moralsk valg, vi har gjort, siger programdirektøren.

Kunstneren selv er både overrasket og stærkt skuffet over, at en så stor medievirksomhed som TV2 vil lade sig kue og ikke lade kunsten udfolde sig på sine egne betingelser.

- Tænk at vi her har en gigantisk mediemaskine som TV2, der er så stor, men som alligevel ikke har højt nok til loftet til at vil vise nogle billeder af nøgne damer. Det er skuffende, men det er bare en understregning af, at vi jo efterhånden har udviklet en total millimeter-kønsløshed. Det kan ikke være meningen, at man skal bøje sig for, hvad man tror, nogle andre ikke kan lide. Vi skal ikke alle sammen sådan gå og pakke os sammen, siger Hans Christian Poulsen. Han fortsætter:

- Udstillingen er et retrospektivt udvalg af billeder, jeg har malet gennem de seneste 35 år. Jeg har da tidligere oplevet, at mine malerier har givet anledning til debat og avisskriverier. Men jeg har aldrig før været udsat for, at mine billeder helt er blevet taget ned af væggene, siger han.

Balladen om de erotiske malerier får ingen andre konsekvenser, end at Hans Christian Poulsens billeder kun nåede at hænge en uge på Kvægtorvets hovedgang.