Lyt til artiklen

Skov- og Naturstyrelsen overvejer politianmeldelse efter årelangt brud på sommerhus-lov.

Den enevældige fagforeningsboss, Johnny Nim, har til fulde formået at tiltrække sig de offentlige myndigheders opmærksomhed efter B.T.s afsløringer af hans luksusliv på medlemmernes bekostning. Nu sker det så igen.

Denne gang er det imidlertid hverken politi eller skattevæsen, men derimod Skov- og Naturstyrelsens embedsmænd, der rører på sig. Det sker fordi B.T. i dag kan afsløre, at den driftige formand via sin fagforening Funktionærkartellet står bag årelang ulovlig udlejning af et sommerhus.

»Det er bestemt noget, vi vil se på,« siger fuldmægtig i Skov- og Naturstyrelsen Michael Christiansen. Det drejer sig helt konkret om det sommerhus ved Henne Strand som Johnny Nim i januar 1998 solgte til Funktionærkartellet for halvanden million kroner.

Det er der i og for sig intet galt med. Men salget kræver Skov- og Naturstyrelsen tilladelse. En tilladelse som pr. automatik redegør for, at en fagforening godt må eje, men til gengæld kun leje ud til medlemmerne i overensstemmelse med den såkaldte sommerhus-lov.

Tilladelsen fik Funktionærkartellet allerede i juni 1997. Men siden overtagelsen et halv år senere har Johnny Nim set stort på Skov- og Naturstyrelsen reglement. Sommerhuset har således lige siden været udlejet til fortrinsvis tyskere gennem den lokale feriehus-udlejer Købmand Hansens Feriehusudlejning ved Henne strand.

Fuldmægtig i Skov- og Naturstyrelsen, Michael Christiansen, lægger ikke skjul på, at den slags udlejning er lodret ulovlig. »Udlejer fagforeningen til andre end medlemmer, så er det ulovligt. Man må ikke bare stille sit sommerhus til rådighed for en almindelig feriehusudlejer. Det må vi have stoppet,« siger Michael Christiansen, der nu vil overveje om politiet skal ind i sagen.

Hos Funktionærkartellet har formand Johnny Nim ikke ønsket at forklare sig. »Det aner jeg intet om. Tal med vores advokat om det. Jeg har intet at sige til B.T.,« siger han. Fagforeningens advokat, Arne Paabøl Andersen, bekræfter dog, at han er bekendt med reglerne om udlejning af fagforeningens sommerhuse.

»Det er imod tilladelsen, hvis det sommerhus er udlejet ud til andre end medlemmerne. Sådan er reglerne, og det har jeg også informeret fagforeningen om. Derfor tror jeg heller ikke, at sommerhuset har været udlejet til ikke-medlemmer,« siger advokaten, der imidlertid påpeger, at han ikke har kendskab til den daglige drift af fagforeningen.

Hos Købmand Hansens Feriehusudlejning lægger Kurt Aakjær dog ikke skjul på, at man i årevis her har udlejet sommerhuset på Gyvelvej 67 i Henne Strand til helt almindelige feriegæster.

»Vi har faktisk udlejet sommerhuset i 21 år. Men vi har stoppet udlejningen nu, fordi sommerhuset efterhånden var blevet for dårlig vedligeholdt. Det kan vi ikke være tjent med, fordi gæsterne lynhurtigt kommer og klager hos os,« siger Kurt Aakjær.

Lars Brobrak, der er fagforeningens regnskabsansvarlige, ønskede ikke at forklare sig. Han fastholdt dog, at fagforeningen aldrig har udlejet sommerhuse i strid med loven.