Lyt til artiklen

Formand Johnny Nim scorer en halv million ved at købe sommerhus af sin egen fagforening. Han er smart. Nogle vil sig ALT for smart. Andre tøver ikke med at kalde ham en svindler. Døm selv.

 • Fagforening brugte sort arbejdskraft

  Dagens afsløring i B.T. om den kreative og enevældige fagforeningsboss, Johnny Nim, handler om sommerhuse. I et enkelt tilfælde om et sommerhus på Ærø, som via forvredne forretningskonstruktioner lænsede Funktionærkartellet for mindst en halv million skattefrie kroner. Penge der alle havnede i baglommen på Johnny Nim.

  »Jeg har ingen kommentarer. Det, B.T. arbejder med, er noget af det mest useriøse, jeg har været ud for,« siger en kortfattet Johnny Nim, da B.T. konfronterer ham med detaljerne om de sommerhus-handler, der har trukket i nærheden af en million kroner ud af hans fagforening - vel at mærke uden medlemmerne anede det mindste.

  Det mest grelle eksempel finder vi langt fra Funktionærkartellets og Johnnys Nims hjemmebase i Esbjerg.

  Vi skal helt til Ærø, hvor den nedlagte landejendom på Snorløkke 9 ligger som en sand ferieperle med udsigt over det sydfynske øhav. Ejendommen fremstår smukt istandsat med sortglaseret tegl og nye vinduer og døre efter en gennemgribende renovering til over 1,1 million kroner.

  Feriehuset ejes i dag af Johnny Nim og hans hustru Birrat Nymand Nim. Men det er ikke det velbjærgede Esbjerg-par, der har betalt den omfattende renovering. Det har derimod medlemmerne i Funktionærkartellet, hvor Johnny Nim er den altdominerende formand.

  Den mystiske handelstransaktion afsløres ved en nærlæsning af Funktionærkartellets regnskaber sammenholdt med oplysninger fra tingbogen. Heraf fremgår det, at ægteparret Nim købte landejendommen af Funktionærkartellet i marts i år for kun 560.000 kroner.

  En ublu lav pris, når der alene på forbedringer er ofret over 1,1 million kroner, kort før Johnny Nim og frue overtog ferieidyllen. Johnny Nim har ikke ønsket at forklare B.T., hvorfor han som formand kan købe landejendommen til langt under halv pris.

  Han har heller ikke ønsket at forklare, hvorfor han dette forår på lignende kreativ facon har købt et andet sommerhus ved Houstrup ved Vestkysten lidt nord for Esbjerg. Også her overtog ægteparret Nim sommerhuset fra Funktionærkartellet.

  Lige som ved landejendommen på Ærø var sommerhuset oprindeligt ejet af Johnny Nims hustru. Men efter salget til Funktionærkartellet blev der sat ind med omfattende renovering. Bagefter blev huset solgt billigt til Johnny og Birrat Nim. I tilfældet Houstrup mindst 200.000 kroner under prisen.

  Men det er langt fra alt. Tilsynelandende er Johnny Nim netop nu i gang med et lignende nummer, der kan vise sig at blive det hidtil mest indbringende.

  Denne gang handler det om et sommerhus ved Henne strand. Også her er billedet det samme. Johnny Nim solgte sommerhuset til Funktionærkartellet i 1998. Men fagforeningen har foreløbig kun brugt småpenge til renovering. Til gengæld oplyser en tidligere udlejer af huset, at »ejeren har planer om at bygge et helt nyt hus«.

  I så fald er der store penge at hente, hvis Johnny igen får mulighed for at købe et nybygget hus tilbage langt under den reelle værdi.

  Vi ville gerne have haft en kommentar fra de øvrige medlemmer af bestyrelsen, da Johnny Nim selv har nægtet af give en forklaring. Det blev dog afslået af den regnskabsansvarlige Lars Brobak, der også er forretningsfører for Johnny Nims nyetablerede a-kasse, Danske Lønmodtageres A-kasse.