Lyt til artiklen

En aftalt forretning om et samleje udviklede sig til voldtægt af en 32-årig prostitueret kvinde, og det har nu i Østre Landsret kostet den 26-årige Sigurd Sonny Simonsen et års fængsel.

Den 12. november sidste år kontaktede Sigurd Simonsen den 32-årige kvinde i Skelbækgade i København. De to aftalte et samleje, hvorefter de kørte rundt i en times tid i den 26-åriges bil.

På et tidspunkt endte de på en parkeringsplads ved en haveforening på Lossepladsvej i Sydhavnen. Her blev kvinden voldtaget bagfra.

Han nægtede, at der var tale om voldtægt, men erkendte, at han ikke havde betalt for samlejet.

Kvinden forklarede, at hun bor i Næstved, hvor hun har mand og barn, og at hun var taget til København for at arbejde som prostitueret, fordi hun manglede penge til stoffer og til at leve for.

Da hun på p-pladsen blev klar over, at forretningen var ved at udvikle sig til voldtægt, blev hun alvorligt bange. Derfor føjede hun ham med ordene:

Hvis du vil voldtage mig, må du gøre det gratis, bare du lader mig leve. Jeg har mand og barn, og bare du bruger gummi.

Hun fortsatte med at tale ham efter munden og blev kørt tilbage til udgangspunktet, hvor hun straks efter kontaktede personalet i "Reden", som er et værested for prostituerede.

Næste morgen anmeldte hun voldtægten til politiet. I byretten fik Sigurd Simonsen ni måneders fængsel, som landsretten altså lagde tre måneder oveni.

Og så skal han betale sit offer 30.000 kr. i erstatning. /ritzau/