De kommende måneder vil vi hver uge i BT PLUS følge Rikke på 40 år, Karina på 33 år og Lis på 53 år. Fælles for de tre er, at de er gået på slankekur efter principperne i DEN STORE KUR, som Lene Hansson har udarbejdet i samarbejde med slankeuniverset Fit-all. Alle tre kvinder går løbende til vejning og coaching hos Fit-all.

De tre kvinder har været på kur mange gange før - og de har tabt kilo, mange kilo. Men problemet er bare, at de er røget på igen, når kvinderne er faldet tilbage i de gamle uhensigtmæssige vaner.

Vi følger Rikke, Karina og Lis i deres kamp for at smide kilo samtidig med, at de skal ændre deres vaner, så kiloene ikke lister sig tilbage på sidebenene, når kuren er slut.

 • Rikke Brøndum, 40 år, Haslev, Lægesekretær
 • Højde: 164 cm
 • Vægt: 76 kg
 • Skal tabe: 15 kg

Rikke har prøvet mange kure:

“Jeg håber på et mere fornuftigt forhold til mad”

Som barn blev hun mobbet med sin vægt, uden rigtigt at vide hvorfor. Hun var ikke overvægtig. Men mobningen sidder stadig i hende i dag, hvor der efter tre børn og 16 års ægteskab har sneget sig omkring 15 kilo på.

”Det har været hårdt at blive mor med ørebørn, der ikke ville sove og har skreget meget. Overskuddet til at gøre noget ved de ekstra kilo har ikke været der”, fortæller Rikke Brøndum, en af de tre kvinder, som BT følger gennem de næste 12 uger sammen med  Lene Hansson og Fit-all.

Hun har tidligere forsøgt sig med diverse slankekure, tabt sig, men hver gang taget det på igen.

”Jeg har slanket mig lidt i blinde, taget lidt hist og pist, selv forsøgt at stykke det sammen ved at lade være med at spise forskellige ting. Men jeg er hver gang faldet tilbage i de gamle unoder”, fortæller Rikke Brøndum, der med sine tre børn og mand også har døjet med at blive fristet af det, resten af familien spiste.

”Deres mad har smagt lidt for godt, og min slankemad er blevet for kedelig”.

Men nu er hun klar igen. Denne gang med et helt nyt fokus - at være realistisk.

”Jeg har det med slet ikke at vige det mindste fra en kur. Men nu vil jeg finde en mellemvej. Hvis det bliver alt for strengt, holder det ikke for mig”.

Hun må gerne gå ud og spise en burger, og så fortsætte kuren dagen efter.

“På den måde håber jeg på at få et mere fornuftigt forhold til mad”.

Har du selv brug for at tabe nogle kilo? Så log ind på BT PLUS og få DEN STORE KUR, eksperternes råd og meget mere, der gør det lettere for dig at tabe dig og holde den slanke linje. • Karina Christensen, 33 år, Hjørring, trainee
 • Højde: 171 cm
 • Vægt: 83,3 kg
 • Skal tabe: 15 kg

Karina er enlig mor:

“Jeg må røre mig sammen med børnene”

Som enlig mor er der særligt én ting, Karina Christensen frygter ved det kommende 12-ugers vægttabsprogram hos Fit-aAll og Lene Hansson:

”Mit problem er tiden. Især det med at finde tiden til motion. For hvor skal jeg gøre af børnene imens? Der føler jeg mig meget bundet. Derfor er det den udfordring, jeg frygter mest”, lyder det fra Karina Christensen, der er mor til to børn på 7 og 13 år.

At finde tiden til motion er svært, da hun først har fri fra arbejde klokken 17.30. Inden hun når hjem og får lavet mad, er det tid til at putte datteren på 7 år, og så starter forberedelserne til næste dag. Der er kun weekenden til at få en masse bevægelse ind.

”Jeg må slå to fluer med ét smæk og lege med børnene på legepladsen samtidig med, at jeg får rørt mig”, lyder hendes plan.

Hun har været på slankekur mange gange i sit liv. Især Nupu-pulver og smoothiekure har været effektive til at tabe 2-3 kilo hurtigt inden en festlig komsammen. Efter en graviditet tabte Karina Christensen 18 kilo, der dog kom på igen efter en piskesmældsulykke.

”Hellere have ondt i maven end i nakken, ik? Så jeg overspiste”.

I dag går det meget bedre med smerterne, og så er modet til at tabe sig dukket op igen.

“Forskellen denne gang er, at min nye livsstil skal passe med mit liv og ikke omvendt. Det skal ikke være en sur pligt, men et nyt og spændende kapitel i mit liv”.

Men det vigtigste, hun vil gøre anderledes denne gang, er:

“Falder jeg i et hul, graver jeg mig ikke længere ned, men op med det samme og fokuserer på de positive ting, jeg allerede har fået gjort for mig selv”.

Har du selv brug for at tabe nogle kilo? Så log ind på BT PLUS og få DEN STORE KUR, eksperternes råd og meget mere, der gør det lettere for dig at tabe dig og holde den slanke linje. • Lis Barner Kudsk, 52 år, Karup, optikerassistent
 • Højde: 166 cm
 • Vægt: 90 kg
 • Skal tabe: 20 kg

Lis frygter festerne::

”Jeg frygter, at der ryger for meget ned”

”Jeg har to fester lige om lidt!” Sådan lød den første tanke, der greb Lis Barner Kudsk, da hun meldte sig til BT’s slankeprogram med Lene Hansson og FitAll.

Var det nu den rette timing? For i løbet af det 12-ugers program skal hun både afsted på festlig weekend med sit nuværende arbejde og til stor fest med tidligere kolleger.

”Der er lige de her store fester, som jeg glæder mig til, men også frygter. Man kører jo nemt rigtig meget ned i løbet af sådan nogle dage med store frokoster og festmiddage”, fortæller Lis Barner Kudsk.

Men hun satser på, at det nok skal gå. Det bliver med gulerødder i tasken som erstatning for de mange tomme hyggekalorier, der venter mellem måltiderne.

Ellers har hun faktisk god erfaring med at holde kure og tabe sig hurtigt. Det har hun gjort mange gange i sit 52-årige liv.

”Jeg har tabt mig rigtig meget på pulver. Men det er ikke en måde at leve på. Det er jeg færdig med. Ja, man taber en masse kilo lynhurtigt, men det er ikke sundt, og man kan ikke leve sådan”.

Denne gang håber hun på, at en reel kostomlægning kan blive varig.

”Jeg ved jo udmærket, hvordan jeg bør leve. Jeg skal skære ned i mine portioner og prøve at regne på kalorierne, så jeg får en meget bedre ide om, hvad jeg har behov for. Det er de redskaber, der skal til”.

Lis Barner Kudsk har tidligere arbejdet i et fitnesscenter og er glad for træningen, som hun har holdt ved.

”Det er vigtigt for mig med motionen. Det betyder også, at det hele bliver strammet op og kommer til at sidde pænere”.

Rikke, Karina og Lis vil i de kommende måneder hver uge i BT Weekend og på BT PLUS skrive lidt om deres oplevelser og de udfordringer, de møder på deres vej mod en slankere og sundere krop.

KONKURRENCE MED BT PLUS OG FIT-ALL

Trænger du også til at tabe dig?

Så er det måske nu, du skal være med i vores store konkurrence, hvor det gælder om at tabe sig mest (i % af sin startvægt) i løbet af en priode på minimum fire uger i perioden fra 2. januar til 20. marts.

Der er store præmier på højkant: Et cruise for to i Middelhavet med all inclusive samt flybillet dertil, slankeforløb hos Fit-all og lækre bøger med opskrifter på sunde og slanke retter.
​Det er gratis at deltage i konkurrencen - meld dig til her.