Videoer af halshugninger og dyremishandling er hårdt at se på. Men det er den virkelighed, man i jobbet som indholdsmoderator hver dag møder efter sin oplæring.

Det forklarer Facebook, efter B.T. har beskrevet, hvordan de ansatte trænes i at tage stilling til voldsomme, ucensurerede videoer.

'Der er ingen tvivl om, at nogle typer af indhold er meget ubehagelige at se på, og derfor gør vi rigtig meget for at passe på vores moderatorer,' skriver Peter Münster, nordisk kommunikationschef for Facebook.

Som B.T. har beskrevet, sidder et hold på omkring 20 danskere på et kontor i udkanten af Berlin og tager dagligt stilling til hundredvis af sager, som er blevet anmeldt af danske brugere på Facebook.

Efter et træningsprogram på 14 dage skal de for eksempel være i stand til at tage stilling til videoer af teenagere, der skærer i sig selv.

»Det er et specielt job,« siger en nuværende ansat, Michael, i den skandinaviske afdeling på kontoret. Michael, der ønsker at være anonym, mener, at der burde være mere uddannelse end 14 dages oplæring.

Også den tidligere medarbejder Mads Dinesen har fortalt, hvordan de ansatte i oplæringen ser videoer af mødre, der tigger og beder om ikke at få skåret halsen over foran deres børn.

Den bedrageridømte Mads 'Champagnedrengen' Dinesen bor i Berlin og har arbejdet som Facebook-moderator.
Den bedrageridømte Mads 'Champagnedrengen' Dinesen bor i Berlin og har arbejdet som Facebook-moderator. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Facebooks nordiske kommunikationschef, Peter Münster, forklarer i et skriftligt svar, at de ansatte tilbydes psykologhjælp.

Desuden er der teknologi, 'der begrænser mængden af ubehageligt indhold, man bliver udsat for på en vagt,' skriver han.