LONDON: Udadtil er hun som Facebooks øverste chef i Europa kendt for at være en aldeles succesfuld karrierekvinde, der ved siden af livet som - ifølge The Telegraph - Englands mest magtfulde kvinde inden for teknologi også er mor til fire børn.

Hun har insisteret på kun at arbejde fire dage om ugen for at slå et slag for mødre med ambitioner om at gøre karriere ved siden jobbet som husmor, men hun har nu mødt sin hidtil største personlige udfordring.

I sidste uge afslørede Nicola Mendelsohn for første gang, at hun lider af den uhelbredelige kræftform, follikulært lymfom. Nu fortæller hun til BT, at hun ser på fremtiden med fortrøstning.

»Jeg har det godt. Jeg har ikke så mange symptomer, men jeg har dog nogle knuder. Men jeg dyrker mere motion nu, og jeg spiser bedre, så folk siger, at jeg ser ud til at have det bedre,« siger hun.

Den 46-årige Facebook-boss fik konstateret de dystre udsigter i 2016. Hun fandt personligt et fælles fodslag på en australsk side på det verdensomspændende sociale medie, hun selv er blandt de allerøverste administratorer af.

I gruppen ‘Living with Follicular Lymphoma,’ der dengang talte blot et par hundrede medlemmer, fandt hun støtte og svar på nogle af de spørgsmål, hun ikke kunne få besvaret andre steder, lyder det.

»Sygdommen er ikke særligt kendt, og med mindre du lider af den præcis samme kræftsygdom, så er det ikke sikkert, at du kan bruge råd fra andre kræftramte til noget. Jeg har lært meget af at være en del af den her gruppe. Eksempelvis siger de officielle statistikker, at man ofte lever med sygdommen i ti år, men der er folk i gruppen, der har levet 20 år med den. Det giver mig håb,« siger hun og fortsætter:

»Jeg har altid været optimist og altid været taknemmelig for det liv, jeg har. Jeg tror, at der vil ske mere med udviklingen af medicin i de kommende år, end der er sket i de forgangne 100 år. Jeg håber, at der kommer en kur.«

Facebook præsenterede fredag en række nye redskaber, der ifølge det sociale medie selv skal gøre det lettere og bedre at styre og designe de enkelte Facebook-sider for personerne bag.

Nicola Mendelsohn er selv blevet med-administrator på den australske kræft-side, og den tæller nu knap 4.000 medlemmer fra 92 lande. Facebook-bossen fortæller, at hun grundet sin sygdom nu finder personlig motivation for at skabe bedre rammer for de mange tusinde administratorer, der driver personlige Facebook-sider.

»Ja, helt klart. Jeg taler fra et udgangspunkt som en, der arbejder hos Facebook, men også som administrator. Og som administrator kan jeg give råd til de teknikere, der skal gøre livet lettere for os.«

Fredag bekendtgjorde Facebook videre, at den sociale medie-gigant vil bruge 10 millioner dollar på at uddanne udvalgte administratorer, ligesom Facebook også fordobler antallet af ansatte, der skal overvåge mediet for uønsket indhold så som chikane og falske profiler, fra 10.000 til 20.000.