»Lige pludselig råbte min kæreste bare 'nej, nej, nej' og pegede ned på halvtaget under vores altan,« fortæller en dansk feriegæst.
»Lige pludselig råbte min kæreste bare 'nej, nej, nej' og pegede ned på halvtaget under vores altan,« fortæller en dansk feriegæst.

Mike Juhl Jensen var den første, der opdagede den etårige svenske pige, som søndag mistede livet, efter hun aftenen forinden faldt ned fra en balkon på et Spies-hotel på Gran Canaria. 'Det brag var så brutalt', fortæller den danske feriegæst.

Lørdag aften åndede alt fred og ro på Sunwing Resort Arguineguin. Mike Juhl Jensen, hans kæreste og deres to små børn havde været nede at bade og lege ved poolen.

Omkring klokken 18.00 gik familien op på deres hotelværelse på anden sal for at gå i bad og blive klar til, at de skulle ned at have aftensmad. Da de var ved at være færdige en time efter, hørte de et 'brutalt og underligt brag'.

jy,dfude

»Jeg stod og var ved at sætte mit hår, og selvom jeg havde hænderne fulde af voks, gik jeg ud på altanen for at finde ud af, hvor braget kom fra,« siger Mike Juhl Jensen til BT.

»Jeg vidste et eller andet sted, at det ikke var noget tilfældigt.«

Mike Juhl Jensens anelser skulle vise sig at være velbegrundede.

For et svensk forældrepar var ferieidyllen ved det kanariske øhav forvandlet til det værste mareridt. Deres etårige datter var af ukendte årsager faldet ned fra en balkon i fem til otte meters højde. Hun kom aldrig til bevidsthed igen, og søndag omkring klokken 17:30 blev den ubærlige tragedie en realitet, da pigen døde af sine kvæstelser på sygehuset.

Råbte 'nej, nej, nej'.

Kort efter, Mike Juhl Jensen havde hørt braget, gik han ud på altanen sammen med sin kæreste. Her kunne de se ud over havet og hotellets fællesareal, hvor folk sad og spiste.

Alle havde hørt braget, men ingen vidste, hvor det kom fra.

»Lige pludselig råbte min kæreste bare 'nej, nej, nej' og pegede ned på halvtaget under vores altan,« siger Mike Juhl Jensen.

»Der lå bare den sødeste lille pige, klædt på til at skulle ned og spise og hygge sig med familien. Rent instinktivt hoppede jeg bare ud over. Jeg havde gjort det samme, om vi havde boet på tredje sal,« tilføjer han.

Ingen andre gæster havde på det tidspunkt set den lille pige ud over Mike Juhl Jensen.

»Jeg løftede hende ikke op, da jeg kom ned. Hun var faldet, men jeg vidste jo ikke, hvor højt hun var faldet fra,« siger han.

Mike Juhl Jensen satte sig hen til pigen på halvtaget og lagde sin hånd på hendes pande. Hun var bevidstløs, men trak efter hans overbevisning vejret.

»Lige pludselig kunne jeg høre en dame skrige fra en af altanerne på fjerde sal. I forhold til hvor hun stod, gav det god mening, hvor pigen lå, så jeg regnede med det samme ud, at det var der, hun var faldet fra,« fortæller Mike Juhl Jensen.

»Helt naturligt kravlede moderen op på gelænderet og lagde an til at ville springe. Hun ville bare ned til sit barn. Jeg fik råbt til hende, at det måtte hun endelig ikke gøre,« siger Mike Juhl Jensen.

Hotel2

Mens han sad med den lille pige, fik hans kæreste råbt ud til mængden, at der var brug for en læge og en ambulance. Blandt gæsterne var der heldigvis en dansk narkoselæge og en politimand. De kravlede op til Mike Juhl Jensen for at hjælpe til, og den lille piges far kom også op på halvtaget.

»Heldigvis var der en læge. Han var dog i sommershorts og havde en kuffert fyldt med alt andet end lægegrej, så det var svært,« siger Mike Juhl Jensen.

Da redningsmandskabet ankom, blev den lille pige løftet op på nærmeste balkon. Mike Juhl Jensen trak sig tilbage og lod redningsmandskabet gøre deres arbejde. Den lille pige blev kørt på sygehuset, hvor lægerne kæmpede for hendes liv.

Dagen efter stod det klart, at ulykken havde fået den værst tænkelige udgang.

Glemmer aldrig synet af pigen

Mike Juhl Jensen og hans familie skal være på hotellet til på onsdag. Han fortæller, at alle gæster er stærkt påvirkede efter ulykken.

Søndag blev der holdt en mindehøjtidelighed på hotellet, hvor alle kunne tænde et lys.

»Det gjorde jeg selvfølgelig også,« fortæller den danske feriegæst.

»Alle kysser deres børn en ekstra gang. Det er så forfærdeligt. Det brag var så brutalt. Det første blik, hvor jeg kiggede ned og så pigen, glemmer jeg aldrig. Jeg kiggede bare op og så den mor. Jeg tør slet ikke tænke på de forældre. De har oplevet det værste, man overhovedet kan forestille sig. At miste sit barn. Jeg har så ondt af dem.«

S

Mike Juhl Jensen fortæller samtidig, at det aldrig bliver en ferie for ham og familien. Medier fra hele Skandinavien kimer ham ned, men han håber, at han med interviewet i BT, en gang for alle kan lægge låg på episoden og give omverdenen vished om den tragiske hændelse.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.