Voldsomme torturscener og blod, der sprøjter ud over skærmen. Søndag aftens afsnit af DR-serien ’Bedrag’ var ikke for sarte sjæle. Det slog klik for biltyven Nicky, da hans lille søn forsvandt sporløst under en hyggelig familieudflugt, og han indså, at hans lille familie var i farezonen.

»Det er alle forældres skræk. Jeg ville da også blive rædselsslagen, hvis det skete for mig,« indrømmer skuespilleren Esben Smed, der selv har sønnen Sirius på to et halvt år.

Reaktionerne fra folk er da også blevet mere alvorlige, efterhånden som handlingen i ’Bedrag II’ skrider frem.

»Nu er det bemærkninger som ’Nu skal du passe på, du ikke kommer ud i mere lort’,« siger Esben Smed, der forsøger at holde vandtætte skotter mellem sit privatliv og rollen.

»Nicky jagter anerkendelse og tror, han kan nå til tops og få respekt uden at miste noget. Men han bedrager sig selv, når han tror, det kan lade sig gøre uden omkostninger. Han har taget nogle forkerte valg, og nu er der ingen vej tilbage. Når man har sagt A, må man også sige B.

Men nu er det blevet så vildt, at det også begynder at gå ud over hans familie, og så sker der noget i ham. Han har hele tiden tænkt, at han kunne holde de to verdener adskilt, men da de begynder at gå efter hans lille søn, slår det klik.«

Torturscenerne voldte ham ikke de store vanskeligheder.

»Det er jo bare skuespil. Lige præcis torturscenerne var ikke så svære, for der har Nicky taget den beslutning, at han er villig til at gå hele vejen og bruge alle midler for at få et svar, og det forbereder man sig på.

Hård ved sig selv

Til gengæld havde jeg svært ved at fange scenen, hvor han opdager, at pigen Olga er død og bryder sammen. Det endte med, at jeg går ud og gemmer mig i skyggerne.«

Esben Smed er sin egen værste kritiker.

»Jeg har svært ved at sidde og se det selv uden at krumme tæer. Det er det fedeste job, jeg har fået lov til at lave, og det har været meget lærerigt.

Men om det kaster flere job af sig, må tiden vise,« siger Esben Smed, der pt. går og laver forskellige småting.

Han er færdig med indspilningen af en ny dansk film ’Aminas breve’, hvor han har hovedrollen Janus og spiller over for skuespilleren Sarah-Sofie Boussnina (kendt fra tv-serierne ’1864’, ’Broen’ og ’Forbandet’). Filmen er et psykologisk drama, er bl.a. optaget i Hamborg og har premiere i februar i det nye år.