Ruslands præsident Vladimir Putin ejer ikke mindre end 58 fly og helikoptere, omkring 20 hemmelige ejendomme og så kan hans formue tælle helt op til 200 milliarder dollars. Det fortæller finansmanden Bill Browder i et langt interview med mediet CNN.

Ruslands engang største investor Bill Browder fortæller, at Putins formue er oppe på det svimlende beløb af 200 milliarder dollars.

Engang var han selv tilhænger af Putin, men støtter ikke længere op om rigmanden. I et interview med CNN forklarer han, at Putin i de første år, efter han blev præsident, har forsøgt at skrabe så stor formue som muligt til sig.

»De første otte eller ti år af Putins regeringstid i Rusland, handlede det om at få så mange penge som muligt. Og nogen mennesker, inklusiv jeg selv, tror, at han er den rigeste mand i verden, eller en af de rigeste, med hundredevis af milliarder dollars, der er blevet stjålet direkte fra Ruslands økonomi«, fortæller han til CNN.

Præsident Vladimir Putin har ikke kommenteret på anklagerne, og selv om han i dag er præsident, har han ikke altid levet livet i sus og dus.

Han blev født i Sankt Petersborg 1952, hvor han boede sammen med familien i et kompleks med to andre familier. De var en helt klassisk russisk middelklasse familie. I starten af sine tyvere begyndte han at læse jura på universitet, inden han blev Ruslands mest magtfulde mand som præsident.

Putin ejer blandt andet boliger, vi andre kun kan drømme om.

Hans palads Black Sea Palace er flere milliarder kroner værd. Og yachten Olympia står til omkring 250 millioner kroner i følge mediet The Sun.  Den overdådige yacht Olympia siges at være en gave fra en anden rigmand - nemlig ejeren af fodboldklubben Chelsea, Roman Abramovich, som selv ejer seks af verdens største yachts.

I følge finansmediet Forbes er præsident Putin ikke på listen over verdens rigeste, men her topper Bill Gates, med en kapital på 75 millarder dollars. I følge Bill Browder, skulle Putins formue altså være over dobbelt så meget. Hvis du vil se listen over verdens rigeste, kan du trykke HER.