Prinsesse Benedikte er blandt dem, som privat har støttet de fyrværkeri-ramte familier.

Der er nu samlet mere end en million kr. ind til ofrene efter fyrværkerikatastrofen i Seest ved Kolding.

Og blandt dem, som har støttet privat, er prinsesse Benedikte, der har sendt 5.000 kr. af egen lomme for at vise sin medfølelse og sympati med de mange familier, som blev ramt af katastrofen den 3. november.

»Vores indsamling er lige nu oppe på 430.000 kr. Vi er glade for al den støtte, vi kan få - også fra prinsesse Benedikte,« siger forbundsformand Ib Jensen fra ASF-Dansk Folkehjælp.

Hans organisation har et koordineret samarbejde med indsamlingskomiteen »6000 Kolding«, som den nybagte mor, Carlotte Lind, Odense, tog initiativ til. Her har man indsamlet et lignende beløb.

Hjælp til enke
»Vi er nu oppe på 423.000 kr., og det er dejligt at se, hvordan folk støtter. Den ene dag kommer der måske 15.000 kr. fra et firma - næste dag er det måske hundrede kroner fra en privat. Der er nok at bruge pengene til, og vi har besluttet, at indsamlingen skal køre frem til 1. februar, hvorefter vi vil beslutte os for, hvordan pengene skal deles ud. ASF-Dansk Folkehjælp har professionel ekspertise i, hvordan man skal fordele de indsamlede midler, og det vil vi benytte os af. På forhånd er det dog klart, at enken efter den brandmand, som døde, og hendes to børn bliver tildelt 100.000 kr.,« siger Charlotte Lind.

Foruden disse to indsamlings-initiativer er der også en indsamlingsliste, som de tidligere ministre Arne Melchior (CD), Palle Simonsen (K) og Henning Christoffersen (V) sammen med biskop Erik Normann Svendsen står bag.

Denne indsamling foregår gennem Danmarks fire største pengeinstittutter, og Arne Melchior skønner, at der nu mindst er indsamlet en kvart million kr. Han håber, at beløbet, når indsamlingen sluttes i dag, vil være på en halv million kr.

Det samlede beløb har altså under alle omstændigheder rundet millionen.

Forsikringsselskaberne forventer at skulle dække 1700 hus- og indboskader, 150 skader på virksomheder og 130 skader på biler. De samlede skadesudbetalinger ventes i alt at blive 750 mio. kr., fremgik det af et møde i Kolding i går, hvor man gjorde status efter katastrofen.

erla@bt.dk