Hvis du tror, at din hund er klogere end duer, delfiner og geder, kan du godt tro om igen. Den er nemlig en del dummere, end det lader til, at vi opfatter den.

Det skriver The Telegraph ifølge Videnskab.dk

Et nyt metastudie, der er udgivet i tidsskriftet Learning & Behaviour, har gennemgået mere end 300 videnskabelige artikler om forskellige dyrs intelligens, og her har de opdaget, at der er masser af dyr, der er mere – eller mindst lige så – intelligente som hunden.

Læs mere på Videnskab.dk: Hunden er hundens bedste ven

For eksempel kan chimpanser og delfiner genkende sig selv i et spejl, og grise, duer og chimpanser kan huske, hvor og hvornår begivenheder fandt sted. Hunde kan ingen af delene.

Samtidig er grise lige så gode som hunde til at identificere mennesker ud fra deres lugt, og katte er lige så gode som hunde til at genkende menneskers stemmer.

Flere dyr som bjørne, oddere og delfiner er lige så gode til at bruge redskaber som hunde, og får, duer og chimpanser kan også identificere mennesker ud fra deres ansigter.

Alligevel viste gennemgangen af de videnskabelige artikler, at forskere har en tendens til at 'løfte hunden op' og gå efter at 'bevise' at en hund har en bestemt form for intelligent opførsel.

»De bliver ofte sammenlignet med chimpanser, og hver gang hunden 'vinder', bliver det brugt som bevis for hundens rygte som et exceptionelt dyr. Men i hvert eneste eksempel fandt vi et andet sammenligneligt dyr, som klarede det mindst lige så godt som hunden i de opgaver,« siger Stephen Lea, der er professor på University of Exeter og en del af studiet, til The Telegraph ifølge Videnskab.dk.

Andre artikler fra Videnskab.dk

Geniale opfindelser skal gøre verden bedre

Harry Potters usynlighedskappe kræver strøm

Hvor langt kan hovedhår blive?