I 58 år tonede han frem på fjernsynsskærmen i et væld af serier og sæbeoperaer, men efter en årelang kamp mod Alzheimer gik en af sæbeoperagenrens helt store personer, Joseph Mascolo, bort onsdag, oplyser familien. Han blev 87 år.

»En af Hollywoods helt store hemmeligheder« var, hvad Burt Reynolds havde at sige om Joseph Mascolo, efter de to herrer havde spillet side om side i 80er-filmen ’Heat’.

Aldrig var der dog plads til tvivl om, at Joseph Mascolos hjerte bankede for sæbeoperaen. Siden sin første rolle i 1958 som Jack Lander i ’From These Roots’, medvirkede den nu afdøde skuespiller i et væld af sæbeoperaer helt indtil det allersidste. Hans evige engagement for genren, der gennem årtier har tryllebundet husmødre ud på eftermiddagstimerne, sikrede ham roller i bl.a. ’General Hospital’ og ’Glamour’ samt tre priser for bedste skurk i en sæbeopera.

18 års rænkespil

Netop rollen som ’Horton-sagaen’s ondsindede geni, Stefano DiMera, var også, hvad der for alvor cementerede Joseph Mascolos navn i sæbeoperaens verden.

Selvom serien allerede havde rullet over fjernsynsskærmen i 16 år, da Joseph Mascolo kom til i januar 1982, blev han hurtigt en elsket karakter blandt tilhængere af hverdagsdramaet. Derfor vakte det også furore, da han mod forventning forlod programmet i 2001 på grund af uenigheder om hans ansættelsesforhold.

I fem år arbejdede han på ’Glamour’ i rollen som Massimo Marone, men returnerede i 2006 til ’Horton-sagaen’, som han medvirkede i indtil juni i år.