Mit fotoalbum: Emmelie de Forest, der er pladeaktuel med ’History’, fortæller her om sine udsædvanlige forældre, om at være punker i Mariager og om sin 22 år ældre kæreste.1. Vilde med slædehundene

Jeg var aldrig blevet født, hvis ikke både min mor og far var vilde med slædehunde. Min mor Marianne lærte nemlig min far Ingvar de Forest at kende, da hun var på rygsækrejse i Sverige. Hun fik et tip om, at hun skulle tage ud til Adelsö, et stykke fra Stockholm, og møde manden med de mange siberian huskys. De blev hurtigt forelsket i hinanden, og hun flyttede til Sverige, hvor de fik min storebror Daniel. Min far var sytten år ældre end min mor, men som man kan se, havde han ikke ét gråt hår. Min far var desværre ikke med ved min fødsel, for der var ingen, der kunne passe slædehundene, og derfor kørte min mor højgravid af sted til Randers, ikke så længe før hun skulle føde. Mine forældre boede ikke sammen, men var stadig kærester, han boede stadig i Sverige og han er her desværre ikke længere, han døde i 2010. Min mor stod for opdragelsen som handlede om de gode værdier, min far kom fra en anden tid og med blåt blod i årerne – han gik på ti forskellige kostskoler og var ikke nem at bo sammen med. Min mor kommer fra en kæmpe familie, hun har syv søskende, så når vi mødtes, var der en milliard mostre, onkler, fætre og kusiner – som en kæmpe italiensk familie.

2. Min bedste ven

Den hund, jeg lå med der, Charlie, havde jeg, fra jeg var fire år til jeg blev 19. Den var min bedste ven, og jeg savner den stadig helt vildt. Nu bor jeg i København og må ikke ha’ hund – det forstår jeg ikke, andre kan bestemme. Min bror Daniel sidder her med en ColorGameboy, som vi havde fået af vores far – den var noget særligt dengang. Jeg var lidt af en drengepige som lille og var altid udenfor at lege, og jeg kom tit på hospitalet, f.eks. da jeg blev bidt i hånden af et marsvin.

3. Sanger eller dyrepasser

Her juleaften da jeg var seks år. Det kan se ud som om, jeg var alene, men min onkel og tante var der også udover min mor, far og bror. Et halvt år senere begyndte jeg i skole. Jeg husker, det var meget overvældende og kunne ikke li’ det i begyndelsen, så det tog mig et par år at falde til. Og da jeg var 9-10 år, husker jeg den irriterende præpubertet, hvor jeg både ville være lidt mere voksen, men samtidig være barn. Dengang tænkte jeg, at når jeg blev stor, ville jeg være sanger – eller dyrepasser, og når det var fastelavn, var jeg altid klædt ud som Pippi Langstrømpe, som jeg så meget op til. Nok lidt anderledes 4. Vi boede i et hus i Mariager i to etager med en gangbro, og jeg havde en pony, hund, kaniner, jordegern og marsvin. Her stod jeg med min bror Daniel, som også er min bedste ven i dag. I dag er han sømand. Min mor Marianne var børnehavepædagog i en naturbørnehave, hvor var vi var ude at gå i skoven i hvert fald tre dage om ugen. Jeg nok lidt anderledes end de andre i Mariager, jeg havde en far, der boede i Sverige, og gik ikke i den lokale skole, men tog bussen 15 km væk til Vindblæs friskole.

4. Nok lidt anderledes

Vi boede i et hus i Mariager i to etager med en gangbro, og jeg havde en pony, hund, kaniner, jordegern og marsvin. Her stod jeg med min bror Daniel, som også er min bedste ven i dag. I dag er han sømand. Min mor Marianne var børnehavepædagog i en naturbørnehave, hvor var vi var ude at gå i skoven i hvert fald tre dage om ugen. Jeg nok lidt anderledes end de andre i Mariager, jeg havde en far, der boede i Sverige, og gik ikke i den lokale skole, men tog bussen 15 km væk til Vindblæs friskole.

5. For lav til at være model

Her stod jeg og sang på den første festival nogensinde, Ajstrup Festival – jeg sang b.la. Janis Joplins Piece of my heart. Jeg gik på modelskole i ungdomsklubben, hvor vi lærte noget om modebranchen og om at gå catwalk. En dag var Jacqueline Friis Mikkelsen på besøg og fortalte mig, at jeg havde et godt ansigt, men desværre for korte ben til, at jeg kunne blive model. Jeg er kun 167 cm høj, men det er jeg glad for, så kan jeg ha’ hæle på og allligevel ikke være højere end min kæreste. Jeg har siden været model i en reklame for TDC og for to økologiske skønhedsserier Urtekram og Miss W.


6. Hundehalsbånd fra Brugsen

Lige inden jeg fyldte 13, blev jeg punker og købte i Brugsen det hundehalsbånd, som jeg har på her. Jeg hørte The Clash, Nirvana og Iron Maiden som den eneste punker i Mariager. Det var måske lidt ensomt. Nogle var forargede over, at jeg gik klædt sådan, og jeg prøvede også at ryge en måned, men har ellers aldrig røget og prøvede først at være fuld, da jeg var næsten 17. De andre måtte ikke gå i anderledes tøj, men de måtte gerne ryge og drikke, det forstod jeg ikke helt. I skolen var jeg ret god i fagene undtagen matematik og fysik, som ikke inter-esserede mig.

7. Tidligt på scenen

Da jeg var 14 år, begyndte jeg at tage rundt og synge sammen med Fraser Neill fra Glasgow. Her var vi på Nibe Festival i 2009. Han var en god ven af familien, og jeg lavede mit eget lille kontor derhjemme, hvor jeg ringede rundt til festivaler og pubber for at få aftaler – nogle gange tror jeg nok, de syntes, jeg var lidt for vedholdende i forhold til min alder. Vi kom til at spille mange steder, nogle gange spillede vi tre dage i træk 3 x 45 minutters musik – det er lang tid på en scene.

8. Selvbruner og plukkede øjenbryn

Ja, dengang plukkede jeg øjenbryn, men de er heldigvis ikke forsvundet i dag, hvor det er in med store øjenbryn. Dengang brugte jeg selvbruner og solarium for at få noget farve, for jeg var virkelig bleg. Billedet er fra, da vi havde en sleep-over, hvor alle fra klassen overnattede i klasselokalet på Vindblæs Skole, hvor vi så film sammen – det var GI Jane med Demi Moore. Til venstre er det Sandra og til højre Naja, som er gode veninder, jeg stadig ses med.

9. Skrev sang til det engelske grandprix

Jeg blev inviteret til en sangskrivercamp i København for at skrive sange til den engelske udgave af Melodi Grand Prix, fordi de meget ofte har fået dårlige placeringer. Der var camps også i Sverige, og det blev til seks sange, og de valgte den ballade, jeg havde skrevet sammen med to andre – ’Never give up on you’, hedder den. Først blev den castet med en ung fyr med guitar, men vi valgte Lucy, som var en rigtigt dygtig X Factor, sanger, og England fik en 15. plads, og det var en god placering i forhold til tidligere. Billedet er fra mit hjem, hvor jeg kan øve og indspille, og fra da jeg fornylig indspillede plade. Han bakker mig op 10. Jeg blev kæreste med Jakob Schack Glæsner (fra bandet Johnny Deluxe, red) – for fem år siden, da jeg lige havde vundet Melodi Grand Prix. Vi mødte hinanden, da min manager arrangerede, at vi skulle skrive musik sammen til mit første album, der kom til at hedde ’Only Teardrops’. Og efter lidt mere end en måned inviterede han mig ud, og vi har været kærester lige siden. Han er meget omsorgsfuld og har altid bakket mig op og troet på mig, og så ved han en masse om branchen. Vi forstår hinanden. Han er 22 år ældre end mig. Jeg har haft kærester før, jeg var tidligt ude. Hvis man har været kæreste med nogen, der ikke har behandlet en godt, så ved man, når man møder den rette. Da jeg vandt grand Prixet, var der nogle der kom krybende tilbage – men ellers tak, det sagde meget om deres karakter.

10. Han bakker mig op

Jeg blev kæreste med Jakob Schack Glæsner (fra bandet Johnny Deluxe, red) – for fem år siden, da jeg lige havde vundet Melodi Grand Prix. Vi mødte hinanden, da min manager arrangerede, at vi skulle skrive musik sammen til mit første album, der kom til at hedde ’Only Teardrops’. Og efter lidt mere end en måned inviterede han mig ud, og vi har været kærester lige siden. Han er meget omsorgsfuld og har altid bakket mig op og troet på mig, og så ved han en masse om branchen. Vi forstår hinanden. Han er 22 år ældre end mig. Jeg har haft kærester før, jeg var tidligt ude. Hvis man har været kæreste med nogen, der ikke har behandlet en godt, så ved man, når man møder den rette. Da jeg vandt grand Prixet, var der nogle der kom krybende tilbage – men ellers tak, det sagde meget om deres karakter