Embedsmænd undgår kritik i Nørrebrosagen

Ingen embedsmænd får alvorlig kritik i Nørrebrosagen. Den opgave, som tidligere rigsadvokat Asbjørn Jensen fik med at undersøge forløbet, var "uforsvarlig i objektiv henseende", fastslår undersøgelseskommissionen. Det såkaldte kommissorium var uklart og førte til en ufuldstændig undersøgelse.

Men alligevel slipper såvel tidligere justitsminister Erling Olsen (S) som departementschef i Justitsministeriet Michael Lunn for kritik.

Departementschefen bærer ansvaret for uklarhederne i den opgave, som Asbjørn Jensen blev stillet, og den særlige undersøgelseskommission har været i tvivl om, hvorvidt dette er en fejl eller en forsømmelse.

Det er "utvivlsomt beklageligt, at kommissoriet ikke fik et mere præcist indhold med hensyn til, hvorledes oplysninger kunne søges om Københavns Politi", hedder det i beretningen, som blev offentliggjort kort før middagstid mandag.

Uklarheden bevirkede, at Københavns Politi selv kom til at undersøge skudepisoderne natten mellem 18. og 19. maj 1993, da politiet affyrede 113 skud og sårede 11 personer.

Dengang i sommeren 1993 kunne man slet ikke forestille sig, at tyngdepunktet i Asjørn Jensens undersøgelse ville blive politiets optræden, mener de tre jurister i undersøgelseskommissionen. /ritzau/