Formanden for de danske skoleelever frygter, at den ekstreme muslim Musa Kronholt vil forsøge at hverve medlemmer til Hizb-ut-Tahrir, hvis han ansættes som skolelærer

Det er ikke kun politikere og lærere, der raser over Hizb-ut-Tahrir. Nu melder danske skoleelever klart ud, at de ikke vil undervises af ekstreme muslimer.

»Demokrati, ligeværd og åndsfrihed præger folkeskolen, og det er de værdier, der skal holdes fast i. Musa Kronholt vil lokke eleverne ind i Hizb-ut-Tahrir - og det kan ødelægge folkeskolen.«

Så kontant er meldingen fra Alexander Petersen, formand i foreningen Danske Skoleelever og elev i 9. klasse på Bryndum Skole i Esbjerg.

Foreningen er elevernes stemme i det danske undervisningssystem - og de er helt klare i spyttet.

B.T. kunne i går afsløre, at Musa Kronholt, talsmand i den fundamentalistiske islamiske forening Hizb-ut-Tahrir, snart er færdiguddannet som folkeskolelærer.

Samtidig sagde Danmarks Lærerforening og foreningen af skolebestyrelser, Skole og Samfund, at Musa Kronholt ikke skal regne med at få job i den danske folkeskole, når han står for så rabiate holdninger, som Hizb-ut-Tahrir er kendt for.

Kræver handling straks
Alligevel mener Alexander Petersen, at det er på tide, eleverne selv blander sig i debatten.

»Vi vil vide, hvad Bertel Haarder vil gøre, hvis en skole kunne finde på at ansætte ham,« siger han.

Bertel Haarder udtalte i går i B.T., at Musa Kronholt under ingen omstændigheder skal prøve at udbrede Hizb-ut-Tahrirs antidemokratiske budskaber i skolerne. Men Danske Skoleelever kræver handling med det samme.

De vil kræve, at Musa Kronholt får en fyreseddel øjeblikkelig, hvis han alligevel slipper igennem systemet.

»Det er klart, at vi vil kræve, at han bliver fyret,« siger Alexander Petersen.

Skal ruste til demokrati
Han minder om, at folkeskolen aldrig må blive religiøs, og det er Musa Kronholts motivation, mener han.

»Folkeskolen skal ruste til demokrati og give eleverne kendskab til samfundet og dets udvikling. Musa Kronholts meninger og holdninger til samfundet går stik imod de danske principper og værdier,« siger Alexander Petersen, der er nervøs for, om Musa vil forsøge at kapre elever til at blive medlem af Hizb-ut-Tahrir.

»Han kan lokke eleverne til at melde sig ind i organisationen, og det må ikke ske. Folkeskolen skal ikke afspejle disse holdninger,« fortsætter den 15-årige formand og tilføjer:

»Jeg vil som elev nødigt undervises af Musa Kronholt.«

jhj@bt.dk