Leder af Al Quds Skole i København lægger billeder på internettet med den muslimske terrororganisation Hamas.

Tre maskerede mænd fra terrorgruppen Hamas sigter med deres geværer på en halvnøgen mand med en jødestjerne på ryggen. Det syn mødte skoleelever på Al Quds Skole, hvis de kiggede på deres skoleleders facebookprofil.

BT kan i dag afsløre, at Waleed Houji, der er skoleleder på den muslimske friskole Al Quds Skole i København, laver opslag på sin facebookprofil med billeder fra den palæstinensiske terrororbevægelse Hamas.

Hamas er på EU’s liste over terrororganisationer og har som erklæret mål at drive jøderne ud af Palæstina.

Der er ingen tvivl om, at skolelederens facebookbilleder er Hamas-materiale, forklarer en af verdens førende forskere på området, Björn Brenner fra Forsvarshögskolan i Stockholm.

»Når man lægger de her billeder ud, betyder det, at man explicit udtrykker støtte til en terrororganisation,« forklarer Björn Brenner, der er forfatter til en anerkendt bog om Hamas.

Skoleleder Waleed Houji har lagt dette billede fra terrorgruppen Hamas på sin facebookprofil. Ekspert Magnus Ranstorp kalder det antisemitisk, fordi de maskerede Hamas-mænd sigter mod en mand med en Davidsstjerne på ryggen.
Skoleleder Waleed Houji har lagt dette billede fra terrorgruppen Hamas på sin facebookprofil. Ekspert Magnus Ranstorp kalder det antisemitisk, fordi de maskerede Hamas-mænd sigter mod en mand med en Davidsstjerne på ryggen.
Vis mere

De nye oplysninger kommer i kølvandet på en række afsløringer fra aviserne BT og Berlingske om forhold på en anden muslimsk friskole, Nord-Vest Privatskole.

Her har tidligere lærere berettet om vold mod elever, religiøs kontrol og forbud mod evolutionslære. Skolens regnskaber er så dårlige, at de bryder loven, og statens penge forvaltes dårligt. Desuden er der fundet jihad-materiale i et kopirum, og en souschef på skolen delte Hizbollah-billeder på sin Facebook-side.

Både Nord-Vest Privatskole og Al Quds Skole får omkring 75 procent af deres udgifter betalt af staten og skal derfor leve op til krav om at undervise i demokratiske værdier som frihed og folkestyre. Men hvor Nord-Vest Privatskole allerede er under skærpet tilsyn i Undervisningsministeriet, gælder det ikke Al Quds Skole.

Men nu kommer skoleleder Waleed Houji i myndighedernes søgelys efter BTs afsløringer. Billederne på hans facebookprofil er lagt op i august 2014, lige efter Hamas og Israel har bekriget hinanden. Waleed Houji har skrevet en tekst billedet, hvor Hamas-folk sigter på en jødisk soldat: »Og på denne dag vil de troende glæde sig over Allahs sejr - thi Han den barmhjertige bestemmer, hvem der skal sejre.«

Ifølge forsker Björn Brenner er propagandabillederne lavet af Hamas i Palæstina.

»Billederne er lavet og distribueret af Hamas siden august 2014,« siger han og forklarer, at EU har stemplet Hamas som en terrororganisation, fordi de bruger vold til at opnå deres politiske mål og terroriserer den civile israelske befolkning. Volden er ikke kun rettet mod israelsk militær, men også mod kvinder, ældre og børn, forklarer eksperten.

BT forsøgte onsdag med adskillige telefonopkald til skolen at få et interview med Waleed Houji.

Torsdag besøgte BT skolen for at få et interview, men det nægtede skolelederen med den begrundelse, at han ikke havde tid - hverken torsdag eller fredag. I stedet mente han, at Dansk Friskoleforening burde svare på spørgsmålene.

Derfor har BT fremlagt billederne for Peter Bendix Pedersen, formand for Dansk Friskoleforening.

»Det er alvorligt, når folk deler anti-demokratisk materiale på sociale medier og samtidig spiller en rolle på en skole. I den konkrete sag må statens tilsyn undersøge til bunds, hvorvidt disse fund spiller en rolle i forhold til skolens undervisning eller ej,« siger Peter Bendix Pedersen.

Al Quds Skole er før blevet undersøgt af myndighederne. I 2002 blev viceinspektøren ifølge Jyllands-Posten jaget rundt på gangene af en vred forælder og måtte efter slag og dødstrusler barrikadere sig i et klasseværelse. Andre lærere er blevet truet - blandt andet med deres børns sikkerhed. Og i et enkelt tilfælde havde en forælder fysisk afstraffet et fremmed barn.

Et par år senere var der ifølge avisen elevflugt fra Al Quds Skole. Det skete angiveligt, fordi bestyrelsen forsøgte at omdanne Al Quds Skole til en koranskole, hvor Koranens ord vejer tungere end faglighed og fakta.

Al Quds (som betyder Jerusalem på arabisk) var under skærpet tilsyn hos Undervisningsministeriet fra 2004-06, men tøjlerne blev sluppet, efter at skolen ansatte otte nye lærere, alle med dansk lærereksamen.

Skoleleder Waleed Houjis har propagandabilleder fra terrorgruppen Hamas som sit profilbillede.
Skoleleder Waleed Houjis har propagandabilleder fra terrorgruppen Hamas som sit profilbillede.
Vis mere

De nye oplysninger vækker bekymring hos forsker Magnus Ranstorp, der er arkitekten bag anti-radikaliseringsprogrammet i Københavns Kommune.

»Det er ekstremt, at en skoleleder lægger billeder ud fra en terrororganisation. Samtidig er det et antisemitisk billede, når man sigter på en mand med en Davidsstjerne på ryggen. Hvis skolelederen på nogen måde påvirker eleverne med sine holdninger, lever han ikke op til kravet om at undervise i demokratiske værdier. Det rejser spørgsmålet, om tilsynet med friskolerne er tilstrækkeligt,« siger Magnus Ranstorp.

Skoleleder Waleed Houji slettede fredag sine Hamas-billeder fra Facebook.