Ved du noget om sagen, så tip BT's journalist på sris@bt.dk

Den omstridte afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen er færdig i Rigspolitiet.

Det bekræfter Rigspolitiet over for BT.

»Jeg kan bekræfte, at der er indgået en gensidig aftale med afdelingschef Bettina Jensen, der indebærer, at hun fratræder sin stilling. Bettina Jensen har sidste arbejdsdag i dag,« skriver kommunikationsdirektør i Rigspolitiet Anders Frandsen i en sms til BT.

Fratrædelsen kommer i kølvandet på BT’s mange afsløringer siden i sommer, hvor vi blandt andet har beskrevet, hvordan afdelingschefen gav konsulenterne Mariann Færø og Christine Thorsen opgaver til en værdi af mere end 20 millioner kroner på bare tre år fra 2011 til 2013. Kvinderne har en fælles fortid i DR, og opgaverne kom ikke i de lovpligtige udbud eller blev annonceret.

En del af honorarerne til konsulenterne blev udbetalt på trods af, at der ikke var underskrevet kontrakter, ligesom aftaler uden budgetrammer var årsag til, at honorarerne eksploderede.

På bare et halvt år fik den ene konsulent Mariann Færø udbetalt intet mindre end 4,6 millioner kroner for at levere rekrutteringsydelser.

Efter BT’s første afsløringer i sagen frikendte Rigspolitiet - med blot få indrømmelser - sig selv i den redegørelse, som Venstres daværende justitsminister Søren Pind bestilte efter krav fra Dansk Folkeparti.

Redegørelsen blev dog undsagt af Kammeradvokaten, der skulle validere Rigspolitiets redegørelse: Alle aftaler var ulovlige, og blandt andet fandt Kammeradvokaten ud af, at konsulenten Christine Thorsen havde fået udbetalt 2,6 millioner i 2012 for arbejde, som endnu ikke var blevet udført.

Som konsekvens af den kritiske rapport strammede Rigspolitiet op på reglerne og fjernede indkøbsfunktionen fra Bettina Jensens afdeling, Koncernservice.

Siden kunne BT følge op med flere historier om ulovligt indgåede aftaler og frås med Rigspolitiets penge.

Blandt andet blev der i perioden 2011 til 2013 udbetalt 23,3 millioner kroner til Konsulentgruppen Strandgade fra Rigspolitiet, uden at ydelserne kom i de lovpligtige udbud.

Og senest har vi kunnet fortælle, at Bettina Jensen i 2013 og 2014 udbetalte mere end fire millioner kroner til Christine Thorsen uden, at der blev indgået én eneste skriftlig kontrakt. De store millionbeløb blev udbetalt på baggrund af mundtlige aftaler.

Dermed er to af de centrale personer i sagen ikke længere ansat i Rigspolitiet. Ved indgangen til det nye år skiftede økonomidirektør i Rigspolitiet Nikolaj Veje job og blev direktør i Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte i Forskningsministeriet.

Rigspolitiet har ikke yderligere kommentarer til sagen.