Den nye udviklingsminister, Anita Bay Bundegaard, som Poul Nyrup Rasmussen har hentet ind til sin 5. regering, er ikke særligt kendt i offentligheden. Til gengæld har hun i mange år været et kendt ansigt i Det Radikale Venstre.

Hun karakteriseres som et af de unge fremtrædende medlemmer af Det Radikale Venstre.

Den 37-årige Anita Bay Bundegaard har været sekretær for Marianne Jelved fra 1987 til 1992 og politisk assistent for Lone Dybkjær, da hun blev valgt til Europa-parlamentet i 1994.

To gange har den kommende udviklingsminister været opstillet til Folketinget på sin fødeø, Bornholm.

Sidste gang var til valget i 1998, hvor hun fik 223 stemmer. Derudover har hun været folketingskandidat i København og Århus dog uden at opnå valg.

Da hun fik jobbet som debatredaktør på Politiken, opgav hun sit kandidatur til Folketinget.

Kandidat til EU-parlamentet har den kommende udviklingsminister også været i en periode.

Den kommende udviklingsminister er oprindelig uddannet cand. ling. merc. i engelsk og spansk, og hun har i flere år levet af sin interesse for den politiske debat.

Senest har hun i to år været debatredaktør på dagbladet Politiken. Før den tid var hun journalist på Bornholms Radio, hvor hun havde sit eget daglige debatprogram hver formiddag. Hun har også i en kort periode været redaktør på Højskolebladet.

Engageret og udadvendt er tillægsord, som folk, der kender Anita Bay Bundegaard hæfter på hende.

I sin fritid har den nye minister sammen med sin mand, forfatteren Christian Bundegaard, oversat udenlandsk litteratur, for eksempel filosoffen Ludwig Wittgenstein. Parret har ingen børn.

Anita Bay Bundegaard har ikke tidligere beskæftiget sig med udviklingspolitik.

Anita Bay Bundegaard er medforfatter til bogen "Brud - radikale værdier i en forandret tid" fra 1994. /ritzau/