Lyt til artiklen

Den tidligere sundhedsminister Torben Lund taler nu ud om, hvad der skete i restaurant 'Grøften', da DF-politikeren Morten Messerschmidt hyldede Hitler

Torben Lund er rasende. Rødglødende. Den tidligere sundhedsminister taler nu ud om, hvad der skete i restaurant 'Grøften', da Dansk Folkeparti-politikeren Morten Messerschmidt hyldede Hitler.

- Han lyver. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Morten Messerschmidt sang nazistiske sange i Tivoli. For det har jeg selv set og hørt. Heil-tegnet har jeg ikke selv set - men det har flere andre tilstedeværende set og fortalt. Den del af historien er uden tvivl også rigtig, siger Torben Lund nu til Dagbladet B.T.

B.T. afslører fredag at det 25-årige folketingsmedlem Morten Messerschmidt i beruset tilstand efter en hed politisk diskussion heilede og sang en nazihyldest.

Det har efterfølgende fået Messerschmidt til at true med sagsanlæg mod B.T. Derfor vælger Torben Lund nu at tage bladet fra munden.

-Jeg synes, det er helt uacceptabelt, at jeg bliver et slags gidsel i den her sag. Han har båret sig ualmindelig dumt ad, og den skal han ikke tørre af på mig. Jeg havde valgt ikke at sige noget om, hvad jeg havde oplevet i Tivoli. Men nu er det nok, og jeg står frem. For det var pinligt ud over alle grænser, siger Torben Lund.

-Jeg bliver brugt som en slags legimitation for, at det var i festligt lag, siger han.

- Der er ikke noget som helst grundlag for at kræve et dementi af B.T. Den historie B.T. bringer fredag er korrekt. Oven i købet formuleret mere høflig, end man havde behøvet at være. Man kunne have brugt mere stærke tillægsord, end der bruges, lyder det fra den tidligere minister.