Der bliver rift om billetterne, når dronning Margrethe for første gang giver offentligheden adgang til den kongelige jagtgård i Trend, som hun overtog efter sin mor for tre år siden.

Ellers er det kun medlemmer af kongefamilien og deres meget nære venner, der får lov til at komme gennem »kongeporten« ind til den berømte jagthytte i Nordjylland, hvor Margrethe og hendes søstre har tilbragt et utal af ferier som børn.

Når Dronningen nu har sagt ja til at åbne porten for et begrænset antal gæster, skyldes det først og fremmest, at entréindtægten går ubeskåret til ungdomsarbejdet i Farsø.

,»Vi ved, at folk er helt vilde med at besøge Trend, selv om de ganske vist ikke får adgang til selve jagthytten. Hvis de vil se, hvordan kongefamilien har indrettet sig, må de snyde sig til et kig ind gennem vinduerne,« siger driftsleder Jarrit Hansen fra de såkaldte »pengeynglere«, der i forbindelse med byfesten i Farsø skal få 10.000 kroner til at yngle.

»Det sker ofte, at de kongelige er på indkøb i Farsø. Man kigger selvfølgelig en ekstra gang. Men ellers får de lov til at være i fred.«

»De har også brug for ferie,« siger den nordjyske pengeyngler, der nok skal få succes med sit -arrangement i Trend 20. juli. Der er så meget rift om billetterne, at han ikke tør sælge dem ved porten.

De bliver sat til salg på Farsø Turistforenings hjemmeside, www.farsoe.dk fra 1. juli, så alle i hele landet har mulighed for at få et kig ind i det kongelige jagtområde.