Familie, pårørende og kolleger lagde i går blomster på ulykkesstedet, hvor den 40-årige brandmand Palle Ipsen omkom under storbranden på en metalvarefabrikken Lemvig-Müller & Munck fredag nat.
Ifølge de foreløbige oplysninger befandt brandmanden sig oppe på taget af en af bygningerne hos Lemvigh-Müller & Munck A/S, da han faldt igennem et ovenlysvindue og styrtede ned på et betongulv. Han var dræbt på stedet.

Sammen med fire andre brandfolk var Palle Ipsen i færd med at afskære ildløsen, da han styrtede 8-10 meter ned.

Blandt de mange sørgende var Palle Ipsens 14-årige søn og 16-årige datter og hans fraskilte hustru.

Palle Ipsens kollega gennem samtlige 13 år i Københavns Brandvæsen, Per Rasmussen fortæller om en uerstattelig ven og kollega.

"Han havde et utroligt elskværdigt væsen. Palle mødte altid op på arbejdet med et godt humør, som han lod sine kollegaer nyde godt af. Han var en drivkraft på sin arbejdsplads," siger Per Rasmussen.

Brandfolkene på Fælledvejens Brandstation kendte Palle Ipsen som et menneske, der lagde sin energi og engagement i at dyrke fællesskabet gennem deres sports- og fiskeforening.

En mand, hvis attrå var de mennesker, han omgav sig med.

"Jeg kender ikke en som kan finde noget negativt at sige om Palle. Der var ikke noget ved hans person, som stødte andre.

Og det er ikke bare en ting, jeg siger, fordi han ikke længere er blandt os. Han var virkelig et menneske, som man ikke kan finde noget ondt at sige om."

Dødsulykken i tjenesten er den første i Københavns Brandvæsen siden 1963, og den efterlader Palle Ipsens kolleger uforstående overfor, hvordan ulykken kunne ske.

"Han var forsigtigheden selv. Han tog aldrig nogen chancer, der kunne udsætte ham selv eller andre for fare. Derfor er det komplet uforståeligt, at ulykken kunne finde sted," siger Per Rasmussen.

Branden på metalvarevirksomheden var den hidtil største i København i år. På et tidspunkt var 13 køretøjer på stedet, og cirka 50 brandfolk deltog i slukningsarbejdet.

Også Beredskabskorpset fra Hillerød blev sat ind på opgaven. Politiet afspærrede Vasbygade for trafik, idet en tæt røg og en regn af gnister og gløder gjorde det farligt for trafikanter at passere stedet.

Alarmen om branden indløb kl. 22,45 fredag aften, og dødsulykken skete lidt før klokken et.

Andre læser også