Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Dommeren i sagen mod en rigmandssøn fra Herlufsholm Kostskole, der er tiltalt for at have voldtaget en af sine skole-kammerater, anklages for at håndtere sagen til fordel for den 16-årige dreng, skriver Ekstra Bladet tirsdag.

I et helt usædvanligt brev fra advokat Chris Stentoft, Næstved, der er bistandsadvokat for den 16-årige pige, som har anmeldt drengen for voldtægt, anklages dommer Knud Erik Schmidt for at have manipuleret med en vigtig passage i pigens forklaring efter et retsmøde i onsdags.

Under retsmødet blev dommeren mødt med mundtlige protester fra både Chris Stentoft og anklageren, vicepolitimester Otto Høj Madsen, allerede mens han dikterede pigens forklaring til retsbogen umiddelbart efter afhøringen af hende i onsdags, men uden resultat.

Det var dommeren selv, Knud Erik Schmidt, der på et møde i byretten i Næstved i går orienterede om brevet fra Chris Stentoft, og derpå lod det indgå i sagens akter.

De to Herlufsholm-elever, der er omdrejningspunkt i voldtægts-sagen, har fået særbehandling lige fra starten. Almindeligvis varer det halve og hele år, før en sag kommer for retten. De to unge fra elite-skolen behøvede kun at vente i seks uger.

Man havde end ikke modtaget alle resultater fra de tekniske undersøgelser, da sagen begyndte i sidste uge, og da ingen af de lokale dommere havde kunnet finde tid i kalenderen, blev Knud Erik Schmidt fra Københavns Byret indforskrevet som rejsedommer.

Andre læser også