Karismatisk, forførende, aggressiv. Skandale-direktøren Stein Bagger, der jagtes i hele verden for svindel for en halv milliard, bliver nu også sat i forbindelse med angreb på partner.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>41-årige Stein Bagger blev i går med et slag Danmarks mest omtalte mand. På flugt - efterlyst i hele verden af Interpol - har han efterladt et kaos, kone og en otte-årig datter samt en gæld på mindst en halv millard kroner.

SE GRAFIKKEN
  • Sådan svindlede Bagger sig til 500 millioner


Men han har måske også efterladt et blodigt spor. Blot få døgn før sin forsvinden mistænkes Stein Bagger for at have været indblandet i et voldeligt overfald på en forretningspartner.

Nordsjællands Politi efterforsker en sag, hvor en forretningsforbindelse til Stein Bagger blev slået oven i hovedet med et stumpt instrument - angiveligt en lægtehammer - foran sit hjem i Farum sidste mandag 24. november.

Nordsjællands Politi efterforsker

Overfaldet skete blot få timer efter en konfrontation mellem Stein Bagger og hans tidligere partner. Konfrontationen gik på uenigheder om, hvem der ejede hvad i selskabet Agios, der fra et skattely er storaktionær i det konkursramte IT Factory.

»Jeg kan bekræfte, at vi efterforsker et overfald på den pågældende. Han blev overfaldet mandag udenfor sit hjem med et stumpt instrument af to mænd. Vi har kun et sparsomt signalenemt af de to mænd,« siger efterforskningsleder Gert Have, Nordsjællands Politi.

Mistænker I Stein Bagger for at have forbindelse til overfaldet? »Vi mistænker ingen i øjeblikket. Vi efterforsker bredt.«

Men ifølge B.T.s oplysninger er netop bedragerimistænkte Stein Bagger centralt placeret i politiets efterforskning.

Og da IT Factorys bestyrelsesformand Asger Jensby i går fortalte medarbejderne, at det firma, der dagen forinden var et af de mest succesrige i Danmark, nu måtte dreje nøglen om, så tilføjede han, at Stein Bagger blev efterforsket af politiet for et voldeligt overfald.

B.T. har talt med en række medarbejdere, som samstemmende fortæller, at historien om overfaldet og den pludselige konkurs kom som et chok. En af dem er Keld Lillegaard, vicepræsident for forskning i IT Factory:

»Det er sindssygt, men med alt det, vi har hørt i dag, er der nærmest ikke noget, der kan overraske mig. Det har været fuldsstændig surrealistisk og som at være i en Hollywood-film.«

Medejer og bestyrelsesformand i det kollapsede IT Factory, Asger Jensby, har ikke meget at sige til voldssagen. Han bekræfter dog, at han har informeret medarbejderne om voldssagen.

»Jeg vil ikke udtale mig om noget i den sag. Det griber ind i en politimæssig efterforskning.«

I aftes fortalte Jensby i TV-Avisen, at han pga. sagens dramatiske karakter har hyret en sikkerhedsvagt.

IT Factory-sagen bringer minder frem om Nordisk Fjer-skandalen - nyere tids største danske svindelsag, hvor en leder tilsyneladende formår at føre alle bag lyset.

Karismatisk og visionær

Især Stein Baggers evne til at virke overbevisende har givet været en medvirkende faktor til at det kunne komme så langt ud. Karismatisk, visionær og professionel er nogle af de ord, som ansatte og kollegaer har hæftet på den superintelligente direktør.

Men han var også kendt for sit iltre temperament. Freelance-journalist og blogger Dorte Toft har længe jagtet den reelle sandhed om succeshistorien IT Factory.