To af Australiens vilde dingo-hunde dræbte i går en ni-årig dreng, da de brutalt angreb og skambed ham til døde, mens hans syv-årige lillebror slap med lettere kvæstelser.

Overfaldet skete på den fredede Fraser Island, et populært feriemål for australske campister og lystfiskere, der ligger 260 km nord for Brisbane på Australiens nordøstkyst.

Drengene var på ferie med deres forældre og gik en tur på egen hånd nær campingpladsen, da de to ulvelignende dingoer kom ud fra et buskads og begyndte at forfølge dem, oplyser politiet.

De to drenge blev bange og begyndte at løbe det bedste, de havde lært. Men den ni-årige snublede, hvorpå hundene gik til angreb og bed ham ihjel. Det lykkedes for den syv-årige lillebror at flygte og slippe fra de frådende vilddyr med lettere kvæstelser og få tilkaldt deres far. De skyndte sig tilbage, men fandt storebroren død. Den syv-årige dreng blev herefter fløjet til et hospital på fastlandet, hvor han blev behandlet for flere bid i arme og ben. Familien var dybt chokeret.

Flokke af dingoer er kendt for at strejfe omkring flere steder i Australien, men det er kun sket en gang i nyere tid, at de har dræbt et menneske. På Fraser Island, der er verdens største sandø, deler de ca. 160 vilde hunde pladsen med 300.000 turister om året. Her har man dog oplevet flere dingo-overfald i de senere år. En tysk turist blev således bidt i februar 1999, og i 1998 blev en tre-årig norsk pige overfaldet. Derfor nedskyder myndighederne de dyr, der virker mest aggressive over for mennesker, og omkring 40 dingoer er blevet nedlagt de sidste ti år.

Den syv-årige lillebror overlevede dingo-angrebet og bringes her til hospitalet i helikopter. Foto: Scanpix/reuters.