Et nyt studie viser, at din hun ikke er så uskyldig, som den ser ud - den løber nemlig om hjørner med dig.

Det er traditionelt katte, der har et rygte for at være snu og udspekulerede - men ifølge videnskaben er det hundene, vi skal holde øje med. Det skriver The Telegraph.

Et nyt studie, der er publiceret i tidskriftet Journal of Animal Cognition, viser, at hunde med vilje vil bedrage og snyde mennesker for at få, hvad de vil have.

Studiet blev lavet ved, at man tog 27 hunde, parrede dem med to mennesker hver - en der lod hunden spise godbider, og en der fjernede godbidderne.

Under testen havde hundene så mulighed for at føre et af sine mennesker til tre potentielle madsteder. En hvor der var foretrukne godbider, en med mad, hundene ikke kunne lide og en, der var tom.

Efter hunden havde ført et af sine mennesker til madstedet, havde den altid mulighed for at føre den ejer, der lod hunden spise godbidderne, til et af madstederne.

Derfor havde hunden en direkte fordel, hvis den ledte det menneske, som ikke lod den spise godbider, til et madsted, der var tomt, da den derfor ville få en ekstra chance for at få fingre i godbidderne.

Allerede på dag to viste resultaterne sig.

»På andendagen ledte hundene i højere grad det menneske, der fjernede godbidderne, til madstedet uden godbidder end det menneske, der lod hunden spise godbidderne,« fortæller forskerne ifølge The Telegraph.

Hunde er altså mere udspekulerede, end man hidtil har troet.

»Resultaterne viser, at hundene kunne skelne mellem de to mennesker, og indikerer at hunde er fleksible nok til at justere deres opførsel, og at de er i stand til at bruge taktisk bedrag,« konkluderer forskerne.

Øverst i artiklen kan du se hunde, der nyder en tur i gyngen.